19
Mayıs
2024
Pazar
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Köylüler kendi yollarını kendi yapıyor

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Ünlüce Köyü halkı, arazi anlaşmasızlığı nedeniyle 2 kişiyi silahla yaraladıkları Köprücük Köyü'nden geçen yolu kullanmıyor. Yeni yol yapımı için arazi alıp, tonlarca ağırlığındaki kaya parçalarını Zap Deresi'ne indiren köylüler, köprü yapmaya çalışıyor. 

İlçe merkezine bağlı 100 haneli ve bin nüfuslu Ünlüce Köyü ile Köprücük Köyü halkı arasında yaklaşık 1 yıl önce arazi anlaşmasızlığı yüzünden çıkan kavgada, 2 kişi silahla yaralanmıştı. Kavgadan sonra barıştırılmadıkları için Köprücük Köyü'nden geçen yolu kullanamayan Ünlüce Köyü halkı, bir süre Büyükçiftlik Beldesi'nin yolunu kullanmaya başladı. Ünlüce Köyü halkı, bir süre kullandıkları belde yolunun uzun olması nedeniyle, yol için arazi satın almak için çalışmaya başladı. Yaklaşık 10 ay sonra Beşatlı Köyü'nden yol için arazi satın alan köylüler, iş makinesi bulamayınca kendi imkanlarıyla çalışmalara başladı. 

Öncelikli olarak Zap Deresi üzerinde köprü yapmaya başlayan köylüler, tonlarca ağırlığındaki kaya parçalarını, kendi imkanlarıyla yerinden sökerek köprü yapımında kullanıyor. Suyun önünü kaya parçalarıyla kapatmaya çalışan köylüler, her kapıyı çaldıklarını, ancak hiçbir yetkilinin kendilerine yol ve köprü için yardımcı olmadığını iddia etti. Yol ve köprü yapımını kendi imkanlarıyla yapmaya karar verdikten sonra çalışmalara başladıklarını kaydeden köylüler, "Bizde vatandaşız. Komşu köyle aramızda çıkan husumetten dolayı, kimse bize yanaşmıyor. Oysa biz herkesle barışık olmak istiyoruz. Bir yanlışlık yüzünden köyümüz adeta cezalandırılmış. Biz bunu hakketmedik. Yetkililerin bize yardım etmelerini bekliyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2006 Pazar 15:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?