13
Haziran
2024
Perşembe
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Kütphane açıldı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde öğretmenlerin başlattığı kampanya ile toplanan 30 bin kitapla Hakkari'nin en büyük kütüphanelerinden biri oluşturuldu.
Yüksekova Vali Erdoğan Gürbüz İlköğretim Okulu öğretmenlerinin, okul kütüphanesine kitap kazandırmak için internet ortamında başlattığı yardım çağrıları büyük destek gördü. Çeşitli kurum ve kuruluşlar, vakıflar, dernekler ve gazetelerin köşe yazarlarına gönderilen 'Boş duran raflarımızı kitaplarla doldurmanızı istiyoruz' çağrısı üzerine 30 bin kitap toplandı ve Hakkari'nin en büyük kütüphanesi oluşturuldu. Yüksekova'da 3 yıl önce kurulan ve taşımalı sistemle bin 500 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Vali Erdoğan Gürbüz İlköğretim Okulu, ilk olarak Yüksekova Mal Müdürü Salih Zeki Kaya tarafından sağlanan 3 bin YTL'lik destekle kütüphane raflarına kavuştu. Rafların boş olması yüzünden Okul Müdürü Nusret Aksoy'un gönüllü öğretmenler arasından görevlendirdiği Fatma Kaya ve Özgür Albayrak, okul kütüphanesinin durumunu, kitap ihtiyacını anlatan bir mektup yazarak internet ortamında yurdun dört bir yanına gönderdi. Başlatılan kampanya ile yapılan çağrı, kısa sürede yanıt buldu ve kısa zaman içinde okula kitaplar gelmeye başladı. Çoğunluğu yeni olan kitap sayısı 30 bini aştı ve kütüphane raflarında boş yer kalmadı.
Kampanya neticesinde oluşturulan kütüphane ile ilgili törende konuşan Yüksekova Kaymakamı Uğur Kalkar, yapılan çalışma ve alınan sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlçede ve okulda böyle bir kütüphane açıldığı için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu çalışma neticesinde çok daha iyi bir neslin yetişeceğine gönülden inanıyorum" dedi.
Okul Müdürü Nusret Aksoy ise yaptığı konuşmada, kampanya dahilinde kitap gönderen herkese teşekkür ederek, "Bu kitapların tasnifi ancak 3 ayda yapıldı. Ayrıca raflar 6 bin YTL'ye mal oldu. Kütüphane programıyla tüm kitapları bilgisayara yükledik. Kütüphaneye bakmak ve öğrencilere ödünç kitap vermek üzere 1 kişi görevlendirdik" ifadelerini kullandı.
Kütüphanenin kurulmasında büyük emeği geçen okul öğretmenlerinden Fatma Kaya da, asıl işin bundan sonra başlayacağını bildirerek, "Bir kütüphane kurmak bizleri amaca yaklaştıran bir basamak niteliğindedir. Amacımız ise kitapların da sayesinde kendisine, ailesine milletine, devletine karşı hayırlı bireyler yetiştirmektir. Kitaplar ve öğretmenler cehaletin düşmanıysa biz de bu öğelerin parçasıysak, aydınlık bir gelecek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Yüksekova Kaymakamı Kalkar'ın kurdeleyi keserek açılışını yaptığı kütüphaneyle sevinen öğrenciler de, "Yıllardır bir kütüphanemiz olsun diye hayal etmiştik. Küçük bir mektup bize çok büyük bir kütüphane açtırdı. Bugüne kadar yaralanabileceğimiz hiçbir kaynağımız yoktu. Ama şimdi çok rahatız, tüm kaynaklarımız var" dedi.
Okul yönetiminin, hazırlanan kütüphane için düzenlediği açılış törenine Yüksekova Kaymakamı Kalkar'ın yanı sıra, Belediye Başkanı M. Salih Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Hazma Anuş, Mal Müdürü Salih Zeki Kaya, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğretmenler katıldı.
.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 23:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?