18
Mayıs
2024
Cumartesi
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Mektup hayatını değiştirdi

Yüksekova İlçesi’nde, maddi imkansızlıklardan dolayı ailesi tarafından okutulmayan 12 yaşındaki Cemile Atlı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektubunda, okutulması halinde çok çalışıp bölgedeki kadınların sesi olacağına söz verdi. Erdoğan’ın talimatıyla köyünden alıp okula yerleştirilen kız çocuğu, baştan aşağıya da giydirildi.


İlçeye bağlı İnanlı Köyü’nde ikamet eden ve 14 nüfuslu bir ailenin 6. çocuğu olan Cemile Atlı, maddi imkansızlıklardan dolayı babası İsmet Atlı tarafından okula gönderilemediğini söyledi. Cemile Atlı, okula gitmek için bir gün televizyon ekranında gördüğü Başbakan Erdoğan’a mektup yazmaya karar verdiğini belirtti. Cemile Atlı, Başbakan Erdoğan’a gönderdiği mektubunda, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ben çok okumak istiyorum. Ne olur okula gitmemi sağlayın. 5 kardeşim okuduğu için ailem beni okutamıyor. Oysa ben, okuyup yurduma, aileme sizin gibi faydalı olmak istiyorum. Söz veriyorum, beni okutursanız çok çalışıp bu bölgedeki tüm kadınların sesi olacağım" dedi.

Başbakan Erdoğan, kendisine mektubun ulaşmasından sonra gereken birimlere yazışmalar yaptırdıktan sonra, İlçe Kaymakamı Mustafa Öztaş ile Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Saraçoğlu, Cemile Atlı’nın okutulması için gerekeni yapmak üzere harekete geçtiler. Yüksekova 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Müdürü Şahabettin Özdil de, köye aracıyla giderek Cemile ve babası İsmet Atlı’yı alarak okula getirdi. Bu arada iş adamı Kadir Mengeş, Cemile’yi bir öğretmen ile birlikte mağazaya göndererek gerekli tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Hemen okula dönen Cemile Atlı, sevinçten bağırarak "Yaşasın okula başladım" diyerek okula giderek derse başladı.

Bu arada kendisi gibi zor şartlarda okula başlayan ve ortaokul son sınıfta bulunan Songül Çınar ise, bir kızın daha kendisini kurtardığı belirterek, Cemile’nin okula başlamasına sevindiklerini kaydetti.

yüksekova
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 12:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?