31
Mayıs
2024
Cuma
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Miniklerin şeker toplama rekoru

 Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde mahalle arkadaşı olan 2'si kardeş 3 çocuk, okul masraflarını karşılamak için bayram süresinde ev ev dolaşıp rekor sayıda şekerleme topladılar. Minikler, topladıkları toplam 8 bin 782 şekeri okul masraflarını karşılamak için satmayı planlıyorlar. 

Bayramın birinci günü İHA ekibi tarafından çok şeker topladıkları için fark edilip takip edilen 10 yaşındaki Büşra Yılboğa ile yine 10 yaşındaki Ferhat ve 9 yaşındaki Nihat Fırat adlı kardeşler, üç gün boyunca ilçedeki adeta bütün mahalleleri dolaşıp şekerleme topladılar. Altı nüfuslu bir ailenin en büyük kızı olan ve ilköğretim dördünce sınıfta okuyan Büşra, bel fıtığı rahatsızlığı olan babasının çalışamadığını anlattı. Yıkık dökük bir kiralık evde oturan ailesinin hiçbir geliri olmadığını, bayramlık elbiseni de komşulardan gelen Ramazan fitre parası ile alındığını anlatan Büşra "Ailesi bu durumdan kurtarmak için okuyup doktor olmak istiyorum. Bu neden ile mutlaka okumalıyım. Biriktirdiğim şekerlemeleri satıp okul masraflarım için kullanacağım" dedi. 

Ferhat ve Nihat Fırat adlı kardeşler ise 10 nüfuslu bir ailenin çocukları olduklarını babalarının çobanlık yaptığını anlattılar. Babalarının önceden at arabası ile hamallık yaptığını, ancak elektrik çarpması sonucu bir kardeşleri ile her iki atlarını da kaybettiklerini söyleyen çocuklar. "Bu nedenle ailemiz sefalet çekmeye başladı, bazı kardeşlerim okuyamadı. Biz de okuyabilmek için uğraş veriyor, bazen de babamıza yardım etmek için çobanlık yapıyoruz" diye konuştular. 

Esentepe Mahallesi'nde oturan çocuklar şekerleme toplamak için bayram sürecince 2 bine yakın ev dolaştıklarını anlattılar. Her gün topladıkları şekeri evlerine götürüp sayıp saklayan çocuklar, bazen de evlerine şeker toplamak için gelen çocuklara ikram etmek zorunda kaldıklarını söylediler. Ferhat ve Nihat, bayramın ikinci günü babalarının yerine çobanlık yaptıkları için 3 bin 740 şekerleme toplayan arkadaşları Büşra'ya karşılık kendilerinin sadece 5 bin 42 şekerleme toplayabildiklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 15:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?