26
Mayıs
2024
Pazar
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Öcalan gerginliği

YÜKSEKOVA'DA 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terörist Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle yapılan yürüyüşün ardından olaylar çıktı.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplanan bir grup, ateş yakıp barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Daha sonra yürüyüşe geçen kalabalık arasındaki birkaç kişi tarafından MUSTAZAF-DER Yüksekova Şubesi'ne taşlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya tepki gösteren ve linç edilmek istenilen bir kişi, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yöneticileri tarafından kurtarıldı. Göstericiler bir bankanın Yüksekova Şubesi'nin ATM'lerini taşlayarak molotoflarla ateşe vermek istedi. Bankaya ve Oslo Oteli'ne ait güvenlik kameraları göstericiler tarafından söküldü. Yürüyüşe devam eden kalabalık adına Cezaevi Kavşağı'nda BDP Yüksekova İlçe Başkanı A. Vahit Şahinoğlu bir açıklama yaptı.

Yapılan basın açıklamasının ardından göstericilerden bazıları dağılırken yüzü kapalı bir grup Cengiz Topel Caddesi'nde slogan atarak gösteri yapmaya devam etti. BDP'li yöneticilerin yoğun çabalarına rağmen dağılmayan bir grup bir otelin önünde bir araya gelerek Eczaneler Sokağı'nda bekleyen polislere taş atmaya başladı. BDP'li yöneticiler taş atan göstericileri bir türlü geri çekemeyince güvenlik güçleri göstericilere tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Polisin müdahalesinin ardından göstericiler Şemdinli yolu üzerinde tekrar bir araya gelerek eylemlerini sürdürmeye devam etti. Polis göstericilere aralıklarla müdahalede bulundu. Çıkan olaylar nedeniyle ilçedeki esnaf kepenk kapattı.

YÜKSEKOVA'DA 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ
YÜKSEKOVA'DA 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ
YÜKSEKOVA'DA 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ
YÜKSEKOVA'DA 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 15:54:05
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 01:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?