20
Mayıs
2024
Pazertesi
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Öğrenci yurtlarına onarım

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde farklı amaçlarla kullanılan ortaöğretim erkek pansiyonunun onarılarak faaliyete geçirileceği belirtildi. 

İlçedeki ortaöğretim erkek öğrenci pansiyonunun yapımının, 1998 yılında Yüksekova lisesine bağlı olarak 500 öğrenci kapasitesi ile tamamlandığı belirtildi. Ancak şu ana kadar farklı amaçlarla kullanılan pansiyon binasının ilk defa bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aktarılan ve Hakkari İl Özel İdaresi'ne gönderilen ödeneklerle Yüksekova Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından onarımının tamamlanarak 500 öğrenci kapasitesi ile erkek öğrenci yurdu olarak kullanılacağı bildirildi. 

Pansiyonun Şemsettin Onay lisesi bahçesinde olmasından dolayı yönetiminin bu okula bağlanacağı belirtildi. Donanımının tamamlanması için Milli Eğitim Bakanlığı ile yazışma ve görüşmelerin yapıldığı ve donatımının ileriki günlerde tamamlanarak öğrenci alımına başlanacağı kaydedildi. 

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, verilen kısıtlı ödenekle yurdun onarımı kısa zamanda gerçekleştiren Yüksekova Kaymakamı Mehmet Ünal'a ve yüklenici firmaya teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 16:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?