18
Mayıs
2024
Cumartesi
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Örnek öğretmen

Yüksekova'nın Akpınar köyüne bağlı Ovaiçi Mezrası İlköğretim Okulu’nda görev yapan Hüseyin Baran isimli öğretmen, okulun ihtiyaçlarını kendi maaşıyla karşılarken, nazar değmesin diye de okul girişine ’nazar boncuğu’ taktı.

İran sınırında bulunan Ovaiçi mezrasında yaklaşık 3 yıldır öğretmenlik yapan Hüseyin Baran, okula atandığı ilk günlerde yıkılmak üzere olan binanın önce kapı ve pencerelerini değiştirdi, sonrada sıva ve badanasını yaptırdı. Okulun çevre düzenlemesini de yaptığını ifade eden öğretmen Baran, iyi bir eğitim verebilmek için bazı araç ve gereçleri satın aldığını kaydetti. 47 öğrencisi bulunan okula 2 adet televizyon, 2 adet bilgisayar, 2 adet kitaplık ve 4 adet ansiklopedi seti, 2 adet VCD, printer, scanner, balık akvaryumu, kum saati, kasetçalar, flüt, basketbol potası, ecza dolabı, pusula ve çocukların oyun ihtiyacı olan her şeyi kendi imkanları ile aldığını ifade eden Baran, öğrencilerin gündemi takip etmeleri için de 2 ulusal 1 de yerel gazeteye abone olduğunu belirtti.

Okulunda 5 anaokulu öğrencisinin de bulunduğunu sözlerine ekleyen Baran, "Öğretmenlik mesleğime ilk olarak Ovaiçi mezrasında başladım. Okul için bir şey yapmadım, yaptığım sadece ülkemizin geleceği içindir. Bugünü iyi kurarsak, yarından korkmamız için hiçbir neden yok. Yaptıklarımla öğrencilerimi memnun ettiysem ne mutlu bana. Çocuklara temizlik ve düzen açısından çalışarak örnek olmaya çalışıyorum. Biliyorum ki onlar da beni örnek alıyorlar" şeklinde konuştu.

Kırşehirli olduğunu ve yaptığı hizmetlerden ötürü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile mezra sakinlerinin takdirini kazandığını söyleyen öğretmen Hüseyin Baran, "350 nüfuslu mezrada bulunan 2 derslikli okulda vekil öğretmen Sabiha Gültekin ile birlikte çalışıyoruz. 1974 yılında tek derslik olarak faaliyete geçen okul için, 2002 yılında ek derslik yaptırılmış" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise mezra sakinlerinin büyük beğenisini toplayan Hüseyin Baran’ın, merkezde bulunan öğretmen açığını kapatmak için mezradan almak istediklerini, ancak Baran’ın ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki mezrada bulunan öğrencilerini bırakmak istemediğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 11:17:38
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 15:47:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve karaderili IP: 83.66.208.xxx Tarih : 8.03.2013 20:48:07

 ah hocam ah bizim okuldada öğretmenlik yaptı tam 6 yıl çok özledim onu çok fedakar vi sevgi dolu bi öğretmendi çok özledimmm :(