17
Mayıs
2024
Cuma
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Özel Tim kurda karşı

Aç kaldıkları için yerleşim birimlerine inen ve 15 kişiyi yaralayan kurtlara karşı Özel Tim av başlattı. Kurt avının yasak olduğunu belirten uzmanlar ise çözümün doğaya yiyecek bırakmakta olduğunu hatırlattılar.

Yüksekova İlçesi’nde önceki gün 15 kişiyi yaralayan kurtlara karşı herkes silaha sarıldı. Aralarında özel tim polisleri ve zabıtaların da bulunduğu ekipler oluşturuldu. Mahallelerde devriye gezen ekipler, olası kurt saldırısına karşı tetikte bekliyor. İlçenin dağ yamacına doğru olan bölgelerde dolaşan bir ekip ise yasak olmasına rağmen kurt avına çıktı. Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, ilçede kurt saldırısına karşı tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Öldürülen kurtların kuduz olup olmadığının belirlenmesi için Elazığ Hayvan Hastanesi’ne gönderildiğini belirten Vali Gürbüz, ‘Geceli gündüzlü önlem aldık. Ekiplerimiz 24 saat tetikte’ dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fatültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazmi Yüksek, kurtların aç kaldıkları için kasaba ve köylere saldırdığını söyledi. Kurtların yaşadığı bölgeye göre ceylan, geyik, tavşan gibi yaban hayvanlarıyla beslendiklerini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Yüksek, ‘Kurtlar avlayacak hayvan bulamayınca kentlere iniyor. Bunun önlenmesi için, kurtların yaşadığı bölge tespit edilip, mezbaha artıkları, et, leş gibi yiyecekler bırakılabilir. Bunları yiyen kurtlar da yerleşim bölgelerine gelmez. Dünyada böyle yapılıyor’ dedi.
Hürriyet Gazetesi
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 14:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?