23
Mayıs
2024
Perşembe
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Tedavi için gittiği Ankara'da kayboldu

Yüksekova'dan tedavi için oğluyla birlikte Ankara’ya giden bir kişi, kaldıkları otelden ayrılınca kayıplara karıştı. Polise haber veren ve günlerce akrabalarıyla birlikte babasını arayan şahıs ise, parası bitince köyüne babasız döndü.

Yüksekova Kazan Köyü’nde oturan ve sinirsel bir rahatsızlığı olan Cezai Sevgi’yi (55) yanına alarak tedavi yaptırmak için Ankara’ya gittiğini söyleyen oğlu Celal Sevgi (33), babasının Numune Hastanesi’nde 2 gün boyunca tedavi gördüğünü söyledi. Hakkari’ye dönme hazırlığı yaptıkları sırada kaldıkları otelde sabah uyanınca babasını yatağında bulamadığını belirten Sevgi, "Hemen polise ve belediyeye müracaat ettim ve memleketi arayarak akrabalarımı Ankara’ya çağırdım. Bütün akrabalarla birlikte 10 gün sürekli babamı aramamıza rağmen bulamadım ve paramız da bittiği için memlekete döndüm" dedi.

Köyüne babası olmadan dönen Celal Sevgi’yi karşılayan anne Muhteber ve amca İbrahim Sevgi ağıtlar yakarken, babalarını yaşlı gözlerle sürekli damda bekleyen kızları Gülşah, Gülnişan ve Gülçin ise, ’Babamız bulununcaya kadar damdan inmeyeceğiz" dedi. Sevgi ailesi, maddi durumları iyi olmadığı için yeniden Ankara’ya gidemeyeceklerini, güvenlik güçlerinden mutlu bir haberi beklediklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 16:17:25
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 16:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?