1
Haziran
2024
Cumartesi
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Teröristlere cenaze töreni

Yüksekova'ya bağlı Serindere Köyü’nde 15 gün önce güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölü ele geçirilen 2 terör örgütü PKK militanı, kalabalık bir grup tarafından düzenlenen törenle gömüldü.

Olaydan sonra otopsi için İstanbul’a gönderilen teröristlerin cenazeleri, dün Yüksekova Belediye Başkanlığı’na teslim edildi. Yüksekova Devlet Hastanesi morgundan teslim alınan cenazeler, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı kalabalık bir grup eşliğinde Yüksekova Belediyesi’ne ait araçla gömülecekleri mezarlığa sloganlarla götürüldü.

Çok geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze töreni için Hakkari Emniyet Müdürlüğü’nden de takviye ekipler sevk edildi. Güvenlik güçleri sloganlar atan gruba herhangi bir müdahalede bulunmadı.

Suriye uyruklu "Ali" kod adlı ve Irak-Hewlir nüfusuna kayıtlı "Fırat" kod adlı 2 teröristin cenazesi, dün Akalın Köyü Mezarlığı’nda gömüldü. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 15:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tamer üre IP: 81.213.232.xxx Tarih : 23.07.2005 15:35:02
sen devletin resmi güçlerine karşı silah sık ve devletin resmi aracı ile toprağa sanki şehitmiş gibi gömül ALLAH belanızı versin...