22
Mayıs
2024
Çarşamba
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Yüksek gerilim hattını çaldılar!

Yüksekova'da geçtiğimiz kış aylarında fırtına yüzünden devrilen yüksek gerilim hattı direklerine, ağır kış şartları nedeniyle TEDAŞ ekipleri ulaşamadı. Hat boyunda enerji olmayan diğer direkleri de cıvatalarını sökerek deviren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, direklerin üzerinde bulunan kabloları çaldı.

Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçe merkezlerinin yanı sıra yüzlerce köye de enerji sağlayan Vezirli ile Kuruköy arasındaki yüksek gerilim hattı direklerinden 3 tanesi geçtiğimiz şubat ayında fırtına nedeniyle devrilince, bölge uzun süre karanlıkta kaldı.

Direklerin düştüğü nokta bataklık olduğu için arıza giderilemedi, geçici bir hat üzerinden ilçe ve köylere elektrik sağlandı.

Düşen direklerin onarım ihalesi için önceki gün bölgeye giden TEDAŞ ekipleri, inanılması güç bir manzarayla karşılaştı. Fırtına yüzünden devrilen direklere cıvataları söküldüğü için devrilen direkler de eklenmiş, üstelik toplam 11 direğin kabloları çalınmıştı. Durumu gören Yüksekova TEDAŞ İşletme Başmühendisliği, araştırma başlattı.

Olay yerine giden yetkililer yaptıkları araştırmalar neticesinde, direklerdeki kabloların tamamen çalındığını ve maddi zararın tahmini olarak 370 milyar lira olduğunu belirledi. TEDAŞ yetkilileri, çalınan kabloların hurdacılara satılmış olabileceğini belirterek, şüpheli gördükleri 4 kişi hakkında Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Görevliler, taşıyıcı direkler arasında kalan direklerin düşmemesi için kabloları gerdirirken, Adil Karagöz adlı vatandaş, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için gönüllü olarak nöbet tutmaya başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 16:13:53
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 16:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?