19
Mayıs
2024
Pazar
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Yüksekova'da kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre olay, Yüksekova İlçesi'ne bağlı Kuruköy kırsalında meydana geldi. Yasin K., Nazmi K. ve İsmet A. isimli şahıslar ile Yüksekova İlçesi'nde mobilya dükkanı olan Ferhat Kılıç ile aralarında bilinmeyen bir sebepten dolayı kavga çıktı. Olayda Ferhat Kılıç bıçaklanarak öldürüldü. 

Kavga esnasında yaralanan Nazmi K., arkadaşları olan Yasin K. ve İsmet A. tarafından Van'a getirilip Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye getirilen şahıstan şüphelenen hastane polisi, olayı yetkili amirine bildirdi. Arkadaşları, hastaneye gönderilen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerine, Edremit İlçesi'nde bir çay bahçesinde oturdukları sırada tanımadıkları biri ile kavga ettikleri ve arkadaşlarının bu nedenden dolayı bıçaklanarak yaralandığını söyledi. Polis ekipleri, Edremit İlçesi'ne giderek olayın vuku bulduğu yerde yaptıkları inlemelerde olayla ilgili hiçbir ize rastlanamazken, soruşturmayı derinleştirdi. Şahısların tekrar ifadelerine başvurmaları üzerine olayın Yüksekova İlçesi'ne bağlı Kuruköy kırsalında meydana geldiğini söylediler. Şahısların, henüz bilinmeyen bir neden dolayı Kayseri nüfusuna kayıtlı olan ve Yüksekova İlçesi'nde mobilya dükkanı işleten Ferhat Kılıç ile kavga ettikleri ortaya çıktı. 

Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile irtibata geçilerek olayın vuku bulduğu yerde jandarma ekiplerinin de katılımıyla arama yaptı. Yapılan arama neticesinde Kuruköy'e 5 kilometre uzaklıkta boş bir arazi içerisinde, vücudunda 18 bıçak darbesi alan Ferhet Kılıç'ın cesedi bulunarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki incelemenin ardından cesedin detaylı otopsisi için Diyarbakır Adli Tıp morguna gönderileceği belirtilirken, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü devam ettiği bildirildi. 

Bu arada, Yüksekova Belediye Başkanı M. Salih Yıldız, hastaneye giderek konuyla bilgi aldı. Böyle olaylarla ilçenin adını hiç kimsenin lekeleme hakkının olmadığını, yaşananların kendilerini derinden etkilediklerini belirten Yıldız, faillerin bulunup adalete teslim edilmesinin kendilerini ve Yüksekova halkını memnun edeceğini ifade etti. 

Fehat Kılıç'ın, kardeşi ile birlikte Kayseri'den 5 yıl önce Yüksekova İlçesi'ne gelerek mobilya dükkanı işlettikleri öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 16:46:05
Güncelleme :14 Aralık 2006 Perşembe 14:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem kılıç IP: 88.247.62.xxx Tarih : 6.03.2008 21:40:25

ben ferhat kılıçın karde şi adem kılıç benim abim namusu ve şerefi için yaşayan bir türk evladıydı abimi öldüren ler ne bu dünyada nede öbür dün yada rahat rahat yaşamayacaklar abimi öldüren ler size söleyeceyim tek bir şey var abimi neden neden öldür dünüz bunun sebe bini sölemeyeceginizi biliyorum abim nasıl can çekişe çekişe öldyse sizde aynı acıyı fazlasıyla çekmesini yüza mevlam allahımdan dilerim