19
Mayıs
2024
Pazar
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Yüksekova'da öğretim yılı sancılı başladı

İlçe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ek ders karşılığında fakülte ve yüksek okul mezunu 250 kişi çekilen kura ile vekil öğretmen olarak köylere gönderildi. Ek ders karşılığı verilen 300 milyon liranın yetersiz olduğu gerekçesi Irak sınırındaki 6 köye ataması yapılan öğretmenler istifa etti.

 Vekil öğretmenlik için müracaatta bulunan Gülüzar Yıldırım ve Muhteren Yazgan isimli bayanların ise gönüllü olarak Irak sınırındaki Onbaşılar Köyü’ne gitmeleri herkes tarafından büyük beğeni topladı. Gönüllü bayan öğretmenler, "Yüksekova’nın neresi olursa olsun, bizim için fark etmez. Önemli olan uzaktaki insanlarımıza eğitim götürmektir. Bunu da seve seve yaparız" şeklinde konuştular.


Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerefettin Sürücüoğlu ise, toplam 600 branş ve sınıf öğretmenin tayinlerinin çıkmasının, kendilerini zor duruma düşürdüğünü söyledi. Sürücüoğlu, tüm yokluklara rağmen iyi bir eğitim yılı hedeflediklerini belirtti. İlçe Kaymakamı Mustafa Öztaş ise eğitimin çok ayrı bir seferberlik olduğunu kaydetti. Öztaş, "Eğitim bir ülkenin cehaletle savaşıdır. Tüm gayretimiz bu seferberliğe hazırlık için olacaktır. İmkanlar dahilinde üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Öte yandan öğrenci pansiyonu olarak inşa edilen binanın ise dersliklere dönüştürülerek Yüksekova Lisesi’ne tahsis edildiği kaydedildi. Yeni ek dersliklerle açıkta kalan bin 200 öğrencinin eğitime devam edeceği ifade edildi.

iha-yüksekova
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 12:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?