26
Mayıs
2024
Pazar
ARALIK - IĞDIR

"Hizmet için varız"

Iğdır Aralık İlçesi AK Parti Belediye Başkan adayı ve mevcut Belediye Başkan Muharrem Kumtepe, “ Nisan 2004'den bu güne birçok projeye imza attık ve hizmet için varız” dedi.

Başkan Kumtepe, “2004'de görevi aldığımızda halkımıza verdiğimiz sözlerden ilk sırada yolların yapımı yer alıyordu. İlçede anayol hariç bütün yollar topraktı. Biz yolların genişletip 120 bin kilitli parke taşıyla, yol yapımı sağlandık. Daha sonra kanalizasyon çalışmaları başlattık.17 kilometre alanda kanalizasyon ağını yapımını gerçekleştirdik. Bununla ilgili hala çalışmalarımız var. Avrupa Birliği hibe fonundan 3 milyon TL’lik kaynak alıp, uluslararası Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır bölgesinde SEKAP ile ihale yoluyla içme suyu problemini çözdük. Yeşillendirmeye yönelik çalışmayı hızlandırdık. İlçe mezarlığında bulunan boş alana fidanlık kurduk. Bu fidanlıkta yetiştirdiğimiz 4 bin fidanı halka ve kurumlara dağıtarak doğayı ağaçlandırmaya katkıda bulunduk. Ayrıca 16 derslik bir ilkokulun yapımında öncülük yaptık.5 Martta yer tespiti yapılan 16 derslik lisemizin yapımı bu ay içinde başlanılacak. İhale yoluyla TOKİ'ye verilen bu okulumuz inşallah gelecek eğitim ve öğretim yılında bitirilecektir. Eğer seçilirsek Mesleki yüksek okul yapılaması için elimizden geleni yapacağız. Biz göreve geldiğimizde Merkez ve Köy sulama kanallarında büyük sorun vardı” dedi.

Başkan Kumtepe yapacakları projelerle ilgili yaptığı açıklamada, “AB hibe komisyonuna sunduğumuz atık su arıtma tesislerin onayı çıktı ve projemizi başlattık. Atık suları değerlendirip, yararlı hale getireceğiz. Aynı zamanda İlçemizde bir park alanı sorunumuz var. Özellikle çocuklarımızı bu sorunu çözeceğiz. Ayrıca Ağrı dağını turizme açılması, ilçemizin topraklarının erozyondan korunması ve ilçemizde sınır ticaretiyle hükümettin desteğiyle hayata geçirilecek olan DAP projesi kapsamında çözmek hedeflerimiz arsındadır” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 19:36:43
Güncelleme :8 Mart 2009 Pazar 19:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?