22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARALIK - IĞDIR

9 öğretmen İspanya'ya

Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Avrupa Birliği Meslek Eğitim ve Gençlik Programları Birimi; tarafından hazırlanan proje kapsamında 9 öğretmen İspanya'ya gidecek.

21 Gün süreli AB Ülkesinde Mesleki Eğitim Sisteminin ve Staj Dönemlerinin İncelenmesi projesi kapsamında İspanya'nın Tenerif Adasına gidecek olan öğretmenler, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek başkanlığında oluşturdukları heyetle Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı'yı makamında ziyaret ederek gezi ve projeleriyle ilgili bilgi verdiler.

Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, proje hakkında şunları söyledi:"İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta olan 9 kişilik eğitmen ve yönetici ekibi 21 gün süre ile İspanya Ülkesinin Tenerif bölgesinde okul öncesi eğitiminden üniversitedeki mesleki eğitime kadar birçok mesleki ve teknik alanda incelemeler yapacak bunun yanı sıra yeni bir ülke kültürü tanıma ve Türk Kültürünü de orada tanıtma imkanı bulacaktır."

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı da; "Güzel bir gezi olacağına inanıyorum. AB ülkesini gezmek görmek, orda bulunan her alandaki değişiklikleri bilmek gerekir. Orada olup ta ülkemizde olmayanları da uygulamamız lazım. Aslında proje birim merkezi kuruyoruz. Bu merkez sayesinde çiftçilerimiz, öğrenci velilerimiz AB ülkelerine gidip gezebilecek. Tecrübe kazanacaklar..Sizler iyi gözlem yapıp incelemelerde bulunmalısınız."dedi.

1 Şubat 2008 tarihinde Iğdır'dan hareket edecek olan öğretmenlere Vali Karahisarlı, İspanya'daki yetkililere hediye olarak verilmek üzere Iğdır'ı tanıtan Karabağ Halısı ve üstünde Iğdır resimleri bulunan cam vazolar vereceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 17:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?