20
Mayıs
2024
Pazertesi
ARALIK - IĞDIR

Askerin hizmet hatırası

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Cennetabat köyü ile Aralık ilçesine bağlı Aşağı Çiftlik köylerinde yıllardır kapalı olan sağlık evleri, 5. Hudut Aylak Komutanlığı askerleri tarafından onarıldıktan sonra törenle hizmete açıldı.

5 Temmuz 2007


İlk tören Cennetabat köyünde yapıldı. Köy muhtarı Kazım Yalçın, köylülere seçim döneminde sağlık evinin hizmete sokulması konusunda söz verdiğini ve sağlık evinin hizmete girmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.


Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı da yaptığı konuşmada:" Sağlık evinin onarıldıktan sonra Şehit Asteğmen Okan Canpolat gibi şehitlerimizin isminin sağlık evine verilmesinden dolayı mutlu oldum. Şehitlerimizi rahmetle anmak istiyorum. Şehitlerimiz olmasaydı; ne bu vatanın değeri olurdu, ne de özgürlüğümüz olurdu. Ne de bu sağlık evimizin değeri olurdu. Öncelikle bize düşen memleketimizin birlik beraberliğini sağlamaktır. Anne babalara çocuklarına sahip olması gerekir. Benim üniversite okuduğum yıllarda bir yıl okulumuz sadece bir gün açık kalmıştı. Bir gün okulu açık olan öğrenci gelecek nesle ne verebilir? Bunların acısını çok yaşadık. Güvenlik kuvvetlerimiz Iğdır'ımızda sınırımız korumanın yanında okullarımızı ve sağlık ocaklarımızı iş gücüyle onararak vatandaşımıza hizmet veriyor. Burada anneler daha sağlıklı, gürbüz çocuklar doğuracak ve onları en iyi bir şekilde yetiştirerek vatana millete hayırlı evlatlar yetiştireceklerine inanıyorum. Ben bu sağlık evinin 8 yıldır kapalı olduğunu duydum çok üzüldüm. Vatandaşlarım artık bundan sonra daha rahat bir şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanacaktır. Biz vatandaşlarımızın yeşil kartla sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanması, hatta dişlerini yaptırabilmeleri için Diş-Ağız hastanesi açma planı yapıyoruz. Bunu sağlık müdürümüz ve hastane başhekimimizle birlikte planlıyoruz. Biz istiyoruz ki, şehirde ne varsa köyde de o olsun."dedi.


Törende konuşan Doğubayazıt 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan da, konuşmasında şunları kaydetti:" Türk Silahlı Kuvvetleri üstün vatan hizmetleri görevinin yanında, toplumsal gelişime destek amacıyla bir proje geliştirerek sağlık ve eğitim hizmeti verem kurumların onarımına işgücü desteği vermektedir. Biz 15 yıl önce terör saldırısı sonucu şehit olan Asteğmen Okan Canpolat'ın ismini verildiği bu sağlık evinin onarımını yaparak vatandaşın hizmetine soktuğumuz için çok mutluyuz."


Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Oflas'ta sağlık evlerinin onarılmasında iş gücü desteği veren 5. Hudut Alay Komutanı başta olmak üzere personeline teşekkür etti.
Folklor gösterilerinin yapıldığı açılışta sağlık evinin onarımında çalışan personele teşekkür belgeleriyle, çeşitli hediyeler verildi.


Aralık ilçesinin Aşağı Çiftlik köyündeki törende 17 yıldır kapalı olan sağlık evinin açılışı yapıldı. Köy girişinde çocuklar bayraklarla törene katılanları karşıladılar. Vali Karahisarlı, köylü çocuklara bu jestlerinden dolayı teşekkür etti. Onlara şeker dağıtan Vali Karahisarlı, köylü bayanlarla bir süre sohbet ederek sorunları olup olmadığını sordu.


Törenlere Iğdır Valisi Saim Saffet Karahasarlı,1.Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canpolat, 5.Hudut ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Levent Çolak, Belediye Başkanı Nurettin Aras, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Nuri Erkan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Vali Yardımcıları Gökhan Gürbüzerol, Mitat Gözen, Aralık Kaymakamı Ferhat Burakgazi, Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Oflas ve sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 13:28:28
Güncelleme :11 Mart 2008 Salı 13:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?