19
Mayıs
2024
Pazar
ARALIK - IĞDIR

Belediye'den çalışma

Iğdır’ın Aralık İlçesi Belediye Başkanı Mecit Kumtepe, Milli Park ilan edilen Ağrı Dağı’yla ilgili çalışma başlattıklarını belirterek, "Ağrı Dağı’na turist taşımak istiyoruz" dedi.

Ağrı Dağı’yla ilgili çeşitli projeleri olduğunu belirten Aralık Belediye Başkanı Muharrem Kumtepe, dağa sığınma evi yapacaklarını söyledi.

Ağrı’ya tırmanacak dağcıları belediye araçlarıyla 3 bin 200 metreye kadar Serdar Bulağı ya da Haydar Dağı Gömik Yaylası’na çıkarmayı düşündüklerini dile getiren Başkan Kumtepe, konuyu Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’ya ileteceklerini ifade etti.

Ağrı Dağı’na Aralık İlçesi Mıhtepe mevkiinden yapılan tırmanışlara terör olayları nedeniyle bir süre ara verildiğini kaydeden Kumtepe, "Valimiz Halil Ulusoy başta olmak üzere Iğdır’daki bütün belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları Ağrı Dağı’na Mıhtepe mevkiinden tırmanışa izin verilmesini istiyor. Ağrı Dağı’nın yüzde 67’si Iğdır ilindedir.

Nedense tırmanış izinleri hep Doğubeyazıt tarafından veriliyor. İran Dağcılık Federasyon Başkan Yardımcısı da Iğdır kesiminden çıkışlara izin verilmesini istiyor. Oysa Iğdır dünyaca ünlü bir dağcı olan İskender Iğdır’ın şehridir. İskender’in hatırasını yaşatacağız" diye konuştu.

IĞDIR (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 17:33:25
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 01:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?