27
Mayıs
2024
Pazertesi
ARALIK - IĞDIR

Çevre temizliği yaptılar

BÜYÜK VE KÜÇÜK AĞRI DAĞI ETEKLERİNDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Iğdır'ın Aralık ilçesinde, Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Büyük Ağrı ve Küçük Ağrı dağlarının eteklerinde temizlik yapıldı.

Çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve kamuoyunun çevre konusunda duyarlılığının arttırılması maksadıyla düzenlenen ve halkın katılım gösterdiği temizlik çalışması, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün organizasyonunda ve Aralık Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla yapıldı.

Çalışmayla ilgili bilgi veren İl Çevre ve Orman Müdürü Taner Tazegün, temizliğin her şeyden önce ülke kültüründe yer alan en önemli unsurlardan birisi olduğunu söyledi. Tazegül, "Ağrı Dağı'nın da hem inancımızda, hem de kültürümüzde çok önemli yeri olduğu herkesin bildiği bir gerçektir. Böyle olunca, yaptığımız 'Dünya Çevre Haftası' etkinlik programında, bu yıl Ağrı Dağı'nın temizliği kaçınılmaz olmuştur. Ağrı Dağı'nda yüzlerce bitki ve hayvan türleri yaşamakta olup, bunların da korunması için herkesin duyarlı olması gerekmektedir. Aralık Belediye Başkanlığı'na da vermiş oldukları destek ve katılımlarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 14:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?