17
Mayıs
2024
Cuma
ARALIK - IĞDIR

Iğdır-Aralık' ta muhtarlar güvenlik sorunları için toplandı...

Iğdır Valisi Halil Ulusoy, merkez ve Aralık ilçesi köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı.
Aralık İlçesi’nde çeşitli incelemelerde bulunan Iğdır Valisi Halil Ulusoy, düzenlenen toplantıda köy muhtarları, il genel meclis üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Son günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bazı illerinde güvenlik sorunları görülmeye başlandığını belirten Vali Ulusoy, "Bu güvenlik sorununun ilimizde de olmaması için muhtarlara büyük görevler düşüyor. Geçmişteki acıları sizler biliyorsunuz. Bu acıları yeniden yaşamak istemiyorsak, güç birliği yapmak mecburiyetindeyiz. Vereceğiniz her türlü taviz, gelecekte sizi terör açısından sıkıntıya sokacaktır" dedi.


Vali Ulusoy, daha sonra Iğdır il merkezinde de mahalle ve köy muhtarları ile bir toplantı yaptı. Vilayet Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya vali yardımcıları, merkez ve belde belediye başkanları ve il müdürleri katıldı. Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın ise toplantıda, 6-14 yaş arası çocukların mutlaka okula gönderilmesini istedi. Vali Ulusoy da, "Artık çocuklarını okula göndermeyenler için para cezasının yanında hapis cezası da uygulanıyor" dedi.

iha-ığdır
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 16:29:53
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 17:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
delican IP: 84.4.83.xxx Tarih : 27.06.2006 22:18:11
Ben 1967 yilinda Aralik-Haciaga koyunde ogretmenlik yaptigimda ne kiz cocugu ne de erkek cocugu devamsizligi diye bir sorun yoktu. Siz insanlari DIN bayragi altinda toplarsaniz ve dini on plana cikarirsaniz elbette cagdas egitim gerileyecektir.