5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Ancak 3 günde hastaneye yetiştirildi

Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde köpek ısırığından ayağı şişen vatandaş günler sonra jandarmanın öncülüğünde Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerince yolların açılmasıyla hastaneye götürüldü.

Edinilen bilgilere göre, Selçuk Taşbaş'ın sağ ayağını kendilerine ait köpek ısırdı. İlk gün hastaneye gitmeyen Selçuk Taşbaş'ın ayağında ikinci gün şişkinlik başladı. Bu defa da kar ve tipi nedeniyle yollar kapanınca köyden çıkamadı. Selçuk Taşbaş, acıların artması üzerine Selim Jandarma Karakolunu aradı ve yardım istedi. Jandarmanın öncü olmasıyla birlikte İl Özel İdaresi Selim Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait bir greyder yolu açma çalışmasına başladı. Uzun süren uğraşların ardından köye ulaşan ekipler Selçuk Taşbaşı'nı Selim Sağlık Ocağı'na götürdüler.

Sağlık Ocağı'ndan yapılan ilk müdahalenin ardından kuduz aşısı yapılan Selçuk Taşbaş ileri tetkikler için Kars Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Taşbaş'ın, köpeği 10 gün gözetim atında tutması ve bu süre içinde asla öldürmemesi istendi.

Selçuk Taşbaş, köpeğe yiyecek verdiği sırada kendisine saldırdığını ilk önce umursamadığını fakat daha sonra ayağında şişlikler olduğunu söyledi. Köy yollarının kapalı olmasından dolayı hastaneye gelemediğini de belirten Taşbaş, yollarının açılmasını sağlayan ekiplere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 19:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?