5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Büyükelçiler halay çekti

Kars'a gelen 21 ülkenin büyükelçisi ve diğer konuklar için Sarıkamış Toprak Otel'de bir etkinlik düzenlendi.

Eğlencenin dorukta olduğu etkinlikte kaz eti yiyen büyükelçiler, konuklarla birlikte halay çekip dans etti.


Kafkas halk oyunları ekiplerinin gösterisi ve halk ozanların değişleriyle başlayan etkinliğe; Vali Mehmet Ufuk Erden, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ile eşleri, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, yabancı konuklar ve ilçe kaymakamları katıldı.


Vali Mehmet Ufuk Erden, yaptığı konuşmada, "Birinci yol haritamız hayvancılıktır. İkinci yol haritamızı da turizm olarak belirlemiş durumdayız. Ani harabeleri, Çıldır Gölü, Kars merkezdeki tarihi mekanlar ve Sarıkamış Kayak Merkezi, tarihi ve turistik yerlerin en önemlileridir. Tiflis-Bakü-Kars demiryolu hattının hayata geçirilmesi, aynı zamanda ticarete de hareketlilik kazandıracaktır" dedi.


Büyükelçiler adına konuşan Litvanya Büyükelçisi Darius Pranckevicius de Kars'ın tarihi ve kültürel zenginliğe sahip bir il olduğunu ifade ederek bütün büyükelçilerin burayı ülkelerindeki insanlara anlatacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından Vatikan Büyükelçisi Antonio Lucibello, Vali Mehmet Ufuk Erden ile Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'na gümüşten yapılmış olan ve üzerinde Papa 6'ncı Benediktus'un Latince "Tanrı Sevgidir" sözünün yazılı olduğu resmi madalyon hediye etti.


Daha sonra yemeğe geçildi. Fırında pişirilen kazlar süslendikten sonra konukların arasında dolaştırıldı, ardından da servis yapıldı.

Yerel sanatçılar tarafından seslendirilen türküler eşliğinde Belediye Başkanı Alibeyoğlu ile Vali Erden ile birlikte halay çeken büyükelçiler, halaya ayak uydurmakta zorlandı. Renkli görüntülerin yaşandığı halayın ardından İngiliz Ölüdeniz Sanat Evi İngiliz Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesinde yaşayan İngilizlerin kurduğu grup, gecede hünerlerini sergiledi. 40 ile 60 yaşları arasında 6 kişiden oluşan grup, yöresel kıyafetler ve ellerinde mumlarla çıktıkları
sahnede, Türkçe türküler seslendirdi. Türküleri kendilerine has koreografilerle yansıtan grubun "Kiziroğlu", "Çayda Çıra" türkülerini seslendirmeleri konuklardan büyük beğeni topladı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 14:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?