5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Ev kadınları sanat öğreniyor

İngiltere'nin başkenti Londra'da 15 yılı aşkın süredir keçeyi hayata döndürme operasyonunu yürüten moda tasarımcısı Selçuk Gürışık'ın Kars'ta faaliyete soktuğu Keçe Atölyesi'nde ev kadınları sanat öğreniyorlar.

Koyunculuğun yaygın olduğu Kars'ta yok olmaya yüz tutan keçe sanatını hayata döndürmek için başlatılan çalışmalar kapsamında kurulan Keçe Atölyesi ev kadınlarından büyük rağbet görüyor. Anadolu Kültür A.Ş. ve Kadın Merkezi'nin (KA-MER) 1 yıldır ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında ev kadınları iş istihdamına kazandırılıyor.

10 kadının çalıştığı atölye sorumlusu Arzu Orhangazi, "Yaklaşık 1 yıldır bu atölyede çalışıyoruz. Orta Asya el sanatlarını değerlendiriyoruz. Anadolu Kültür AŞ ve Kars KA-MER olarak ortak bir protokol imzaladık. Amacımız Kars'ta ki el sanatlarını değerlendirmek, geliştirmek ve tekrar canlandırmak. 10 kadınla birlikte şu an atölyede çalışmamız devam ediyor" dedi

İki çocuk annesi Berna Karaca ise "Biz bu atölyede kendi ailemizin ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Üzerimde gördüğünüz yelek ve bunun dışında şallar, şapka, çanta, takı gibi ürünler yapıyoruz. Kendi ihtiyacımızı karşılayabiliyoruz. Çocuğumuzun istediği her şeyi alamasak da en azından bir takım eksiklerini alabiliyoruz" diye konuştu.

Bir çocuk annesi Belma Ağakurdu da, "Çanta, terlik, şal gibi üretimlerimiz var. KA-MER adına çalışıyoruz. Ailemize bir nebze de olsa katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Burada bulunan 10 kadın da evli. Buranın daha büyük bir atölye haline getirilmesini bekliyoruz. Burada daha çok bayanla çalışmak istiyorum. Bütün bayanlara destek olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 17:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?