5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Flarmoni ve sinema derneği kuruluyor

Kars Ağır Ceza Hakimi Nizamettin Haznedar’ın öncülüğünde Kars’ta Flarmoni ve Sinema Derneği kuruluyor.

Başlangıçta 70 üyeden oluşan Flarmoni ve Sinema Derneği'nin ilk toplantısı Kent Konseyi'nde yapıldı. Aralarında hakim, doktor, öğretim üyesi, avukat, gazeteci, halk ozanı, üniversite öğrencileri, müzisyen, devlet memuru ve sivil toplum örgütlerinin başkanlarının da bulunduğu deneğin yapacağı faaliyetler ele alındı.

Önümüzdeki günlerde Kars’a gelecek 31 ülkenin büyükelçisi için düzenlenecek olan kokteylde resmi açılışı yapılacak olan dernek, şan resitali, gitar dinletisi ve sözsüz oyun sergileyecek. Açılış Namık Kemal Toplum Merkezi’nde gerçekleşecek.

Filarmoni Derneği ve Sinema Kulübünün ilk toplantısında, Kars’ta bulunan Konservatuar, Güzel Sanatlar Lisesi, Kars Sanat Merkezi, Kars Kent Konseyi, Kültür ve Sanat Derneği gibi oluşumlarla sanatsal ve kültürel alanlardaki ilerlemelere katkıda bulunmayı hedeflendiği belirtildi.Derneğin, sinema dalında ise yapılan etkinlikler ile sinema filmlerini üniversite, ilköğretim okulları ve özelikle köylere halkın ayağına kadar götüreceği ifade edildi. Derneğin faaliyetleri arasında sinemanın yanı sıra, müzik dinletileri, konserler, tiyatro oyunları, söyleşiler, paneller, sergiler olduğu kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 13:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?