5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars Çayı'nda inek operasyonu

Kars'ta iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında buz tutan Kars Çayı'na düşen yaralı inek zor anlar yaşadı. İnek güçlükle kurtarılırken, kazada yaralanan iki kişi hastanede tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, kaza, Kars Kalesi arkasındaki eski Erzurum yolu üzerinde meydana geldi. Mezbahaneye kesim için götürülen bir ineğin bulunduğu 36 AD 678 plakalı kamyonet ile karşı yönden gelen 36 EN 750 plakalı özel oto yolun kaygan olması nedeniyle kafaya çarpıştı. Özel oto çarpanın etkisiyle ters yöne dönerken, kamyonet ise buz tutan Kars Çayı'na uçtu. Kamyonet içinde sıkışan sürücü Cevdet Ulaç ve yanındaki Hikmet Uluçay uzun uğraşlar sonucu kendi imkanlarıyla kurtuldular. Yaralılar olay yerine gelen ambulanla hastaneye götürüldüler.

Bu arada, polis ve jandarma ekipleri buz tutan Kars Çayı'ndaki yaralı ineğin kurtarılması için seferber oldular. Kurtarma çalışmasına katılan bir vatandaş kendi hayatını da tehlikeye atarak çaya inerken, inek buzların kırılmasıyla Kars Çayı'na düştü. Bir süre çırpınan inek kendini yeniden buzların üzerine atarken uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.

Kazada büyük çapta maddi zarar meydana geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 15:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?