5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars'ta kar seferberliği

Kars'ta kar yağışıyla birlikte havanın yumuşamasını fırsat bilen belediye görevlileri, kar temizleme çalışmalarına başladı.

Kars Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kepçe ve kamyonlarla kar temizliği çalışmalarına başladı. Görevliler cadde ve sokak ortasına yığdıkları karları daha sonra kamyonlarla kent dışına çıkardı. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de çatılarda tehlike oluşturan sarkıtları kırdı.

Bu arada Kars'ta hava sıcaklılığı ilk defa yükseliş gösterdi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bugün akşama kadar bölgemizde hava, parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu ve kar yağışlı geçecek. Kar yağışının özellikle bölgemizin batısı ile kuzeyinin yüksek kesimlerinde zaman zaman etkili olması tahmin edilmektedir. Rüzgar, güneybatıdan (Lodos) orta, öğle saatlerinden itibaren yağışla birlikte kuvvetlice esecek. Hava sıcaklıkları, mevsim normalleri civarında seyredecektir" denildi.

Bölge merkezlerinde kaydedilen değerler ve günün beklenen en yüksek sıcaklıkları, Kars'ta eksi 4/eksi 1, Ağrı'da eksi 4/0, Iğdır'da eksi 2/5, Ardahan'da ise eksi 2/0 olarak açıklandı.

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 162 santimetre olduğunun belirtildiği Meteoroloji Bölge Müdürlüğü açıklamasında, bölge genelinde çığ tehlikesinin devam ettiği vurgulanırken şu uyarılarda bulunuldu:

"Muhtemel çığ riskine karşı ve kuvvetli esecek Lodos nedeniyle yaşanabilecek soba zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 14:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?