5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Kars'ta şap aşısı kampanyası

Kars’ta Şap hastalığının kontrolü projesi kapsamında, şap hastalığına karşı“İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası” düzenleneceği bildirildi.

Kars Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü’nünce yapılan açıklamada,“Aşılamada ithal bir aşı olan bölgemizde etkinliği 2007 yılında FAO tarafından gelen ekiplerce araştırılan Merialın üçlü aşısı kullanılacaktır. Kullanılacak Şap aşının ücreti Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından karşılanacaktır.

Yetiştiricilerden sadece büyükbaş hayvan başına 35 yeni kuruş, küçükbaş (koyun keçi) hayvan başına da 6 yeni kuruş tatbik ücreti alınacak.Aşılama çalışmaları İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü personelleri tarafından Mart ve Nisan ayları içerisinde bir program çerçevesinde yürütülecek.Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını şap hastalığına karşı aşılatmayan yetiştiricilere bin 256 YTL idari para cezası uygulanacak."denildi.

Öte yandan“Türkiye'de Kuduz Hastalığının Kontrolü Projesi" kapsamında da tüm kedi ve köpekler aynı program dahilinde kuduz aşısıyla aşılanacağı belirtildi. Hayvan sahipleri aşı için hayvan başına 1.5 YTL ödeyecek.Aşısı yapılan hayvanlara kırmızı renkli bant uygulanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 16:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?