5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Milli kayakçının bilgisayar hayali

Türkiye'nin adını dünyaya duyuran, 50'nin üzerinde madalya sahibi 16 yaşındaki milli kayakçı Yakup Önal, bilgisayar istediğini söyledi.

10 yıldır profesyonel kayakçılık yapan ve 4 yıldır da Milli Takım adına kayan Önal, "Bize destek versinler ki, biz de ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edelim, bayrağımızı her yerde algalandıralım" diye konuştu.

Kars'ın Sarıkamış ilçesi Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Yakup Önal (16), spor hayatına 6 yaşında başladı. Sarıkamış'ta kayak merkezinin bulunmasını fırsat bilen Önal, kayak sporunu gün geçtikçe geliştirdi. 4 yıldır da Milli Takım adına kayan Önal, yurt içi ve dışında onlarca başarıya imza attı.

Kars'ın ve Türkiye'nin adını bir çok yerde duyuran Önal, Vali Mehmet Ufuk Erden, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Sarıkamış Kaymakamı Rahmi Köse ve Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'den destek istedi.

Elde ettiği bir çok başarının yanında 50'nin üzerinde de madalyası bulunan Yakup Önal, "6 yaşımdan beri kayak sporuyla uğraşıyorum. 10 yıldır da profesyonel bir kayakçıyım. 4 yıldır da Milli Takım'la beraber çalışmaktayım. En son geçen yıl Okullar Arası Dünya Şampiyonluğu'na katıldım. Oraya gidişimde desteklerini esirgemeyen Valimiz Mehmet Ufuk Erden'e teşekkür ediyorum. 22 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonası'nda 6'ncı oldum. Bu yıl yine Dünya Şampiyonası'na katılacağım" dedi.

TEK İSTEĞİ BİLGİSAYARA KAVUŞMAK

Kayak sporuyla ilgili gelişmeleri takip edebilmesi için bir bilgisayara ihtiyacının olduğunu, ailesinin maddi imkansızlığı nedeniyle yıllardır özlemini duyduğu bilgisayarı alamadığını da ifade eden Önal, "Bu işi bilimsel olarak da internetten takip ettiğimiz için şahsi bir isteğim var, o da bilgisayar. Başka bir isteğim yok. Bu alandaki başarılarımı artırmak için bilgisayara ihtiyacım var. O ve Avrupa ülkelerinin sert pistlerine uygun kayak takımımda olursa başarılarıma başarılar eklemeyi hedefliyorum" diye konuştu.

Yakup Önal, kayak sporunun Türkiye'de para isteyen bir spor olduğunu ve parasızlık yüzünden tanıdığı onlarca kayakçının bu sporu bırakmak zorunda kaldığını da kaydederek, şunları söyledi:

"Bir kayak takımı 2 bin YTL'yi buluyor ve benim kendi imkanlarımla bunu almam imkansız. Eğer kayak takımı almak için kendim para verirsem, büyük maddi sıkıntılar çekeceğim. Onun için bu iş destek sağlanmadığı sürece yapılamaz. Bu alana yeterli destek olmadığından bir çok başarılı arkadaşımız kaybolup gidiyor. Bu olumsuzluklar imkansızlıklardan kaynaklanıyor. Biz Kars'ta 6 ay kar üstündeyiz. Bize imkan verildiği sürece çok büyük başarılar elde ederiz. Yeter ki, bize imkan sağlansın. Bize imkan verildiği sürece ilimiz adına yarışmak varken, başka kulüplere gitmek istemiyorum. Ama tabii ki, imkan ve malzeme olmadığı için başka kulüpler adına bile kaymak zorunda kalıyoruz. Onlar bize o desteği sağlıyor. Onun için bize destek versinler ki, biz de ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edelim. Bayrağımızı her yerde dalgalandırmaya çalışalım."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 13:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?