5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Selim'de okullar 2 gün tatil edildi

Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Kars'ın Selim ilçesinde 44 köy yolunun ulaşıma kapanması nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.

İl genelinde etkili olan kar yağışı ve tipiyle birlikte 270 köy yolu ulaşıma kapandı. 52 köyü bulunan Selim ilçesinde ise 44 köy yolunun ulaşıma kapanmasının ardından bütün okullarda eğitime bugün ve yarın ara verildi. Selim Kaymakamlığı Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada okulların, kar yağışı ve tipi nedeniyle tatil edildiği, kapalı köy yollarının açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi.

İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri köy yollarında, Karayolları ekipleri ise şehirlerarası yollarda çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Selim yolunda iki aracın kayarak yoldan çıkmasıyla maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kars Susuz-Ardahan Göle yolunda ise bir kamyonun arızalanması nedeniyle yol trafiğe kapandı. Ekipler yolu açma çalışmalarına başladılar.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bugün akşama kadar bölgemizde hava, parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı geçecek. Kar yağışının yer yer etkili olması tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıkları, mevsim normalleri civarında seyredecektir" denildi. Açıklamaya göre, bölge merkezlerinin hava durumları ile kaydedilen değerler ve günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise Kars'ta eksi 3/sıfır, Ağrı'da eksi 3/1, Iğdır'da eksi 1/8, Ardahan'da ise eksi 2/1 derece oldu. Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 175 santimetre olduğu belirtilirken, bölge genelinde çığ tehlikesinin devam ettiği, muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. Kuvvetli esecek lodos nedeniyle yaşanabilecek soba zehirlenmelerine karşı da dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Bu arada geceden beri devam eden kar yağışının ardından Belediye görevlileri kar temizleme çalışmalarını hızlandırdılar. Fen İşleri Müdürü Tekin Avşar, "Biz her kar yağdığında çalışmalarımızı sil baştan yeniden yapıyoruz" diyerek bütün ekiplerin seferber edildiğini ve çalışmaların gece-gündüz devam ettiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 12:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?