18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKYAKA - KARS

Akkayalı çocuklar parka kavuştu

Kars’ın Akyaka İlçesi’nde, ilk defa parkla tanışan çocuklar saatlerce eğlendi. Akyaka’da, hayırsever iş adamı Erdal Köseoğlu’nun, babası İsmail Köseoğlu adına 70 milyar lira maliyetle yaptırdığı park, törenle hizmete açıldı. Törene Kars Valisi Nevzat Turhan, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.


Halk oyunları ekiplerinin gösterisi ve halk ozanlarının sözleriyle renklenen törende, havanın aşırı derecede sıcak olması nedeniyle protokol kürsüsü, zaman zaman görevliler tarafından gölgelik alanlara çekildi. Parkın açılışını sabırsızlıkla bekleyen çocuklar ise, sıcaktan bunalınca masa altlarında serinlemeyi tercih etti. Sabahın erken saatlerinde tören alanına gelen ve açılışı sabırsızlıkla bekleyen çocuklar, açılışla birlikte parka akın ettiler. İlk kez parkla tanışan çocuklar, bir yandan oynamanın keyfini çıkarttı.


Törende daha sonra hayırsever iş adamları Erdal Köseoğlu ve Turan Çelik’e şükran plaketi verildi. Törenin ardından Köyleri Sulama Birliği tarafından 46 milyar liraya satın alınan kilit parke makinesinin açılışı yapıldı

iha-kars
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 23:24:55
Güncelleme :26 Kasım 2005 Cumartesi 12:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?