30
Mayıs
2024
Perşembe
AKYAKA - KARS

Bahri dedeye devlet eli

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Akyayla köyünde kimsesi olmayan 85 yaşındaki Bahri Karakelle'ye Kağızman Kaymakamlığı yardım eli uzattı. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay'ın girişimiyle Kaymakamlık Bahri dedeye ev yapacak. Altay, bu çerçevede Kaymakam Çetin Çelik ile görüşmelerde bulundu. Görüşmeler sonucunda Kaymakam Çelik ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Altay, Bahri Karakelle'yi yaşadığı yerde ziyaret etti. Çelik, " Bahri dedeye ev yapımına başlayacağız. Gerçekten hali perişan. Bütün ihtiyaçlarını Kağızman Kaymakamlığı olarak karşılayacağız. Yeni evinde düzenli olarak erzak yardımı ve para yardımı yapacağız. Bahri dedemizi yalnız ve kimsesiz sefalet içinde bırakmayacağız" dedi 

Milli Eğitim Müdürü Altay, "Kaymakam beye çok teşekkür ediyorum. Buralara kadar gelerek bir sefalete el attı. Bahri dedeye imkanlarımız dahilinde yardımlarımız devam edecektir" diye konuştu.
80 Yaşındaki Bahri dede, "Hayatta kimsem yok. Bu ahırda yaşam mücadelesi veriyorum. Gece yağan yağmur üzerime yağıyor. Küflü ekmekle orucumu açıyorum. Devletim milletim var olsun. Beni bu sefaletten kurtardılar. Allah hepinizden razı olsun" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 17:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?