18
Mayıs
2024
Cumartesi
DİGOR - KARS

Köprü isyanı

Kars'ın Digor İlçesi’ne bağlı Hisarönü köylüleri, 2001 yılında meydana gelen selde yıkılan köprünün hala yapılmamasına tepki gösteriyor.

4 yıl önce Digor’da 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı ve milyarlarca lira maddi hasarın meydana geldiği sel afetinde köprüleri yıkılan 75 hane ve 550 nüfuslu Hisarönü Köyü’nde tepkiler büyüyor. Yıkılan köprüye kadar minibüsle gelen yolcular, daha sonra araçtan inip traktör, at, eşekle ya da yürüyerek derenin karşısına geçiyor.

Muhtar Eyüp Özbaş, yeni bir köprü yapılması için başvurduklarında köprünün bulunduğu bölgeye baraj yapılacağı ve bu nedenle de köprünün yapılamayacağının söylendiğini ifade etti. Köprü yapılması için dilekçelerle yaptıkları müracaatların sonuçsuz kaldığını söyleyen Özbaş, "Eğer baraj yapılacaksa ve köprü yapmayacaklarsa hiç değilse araç geçişinin sağlanabileceği menfez veya küçükte olsa bir yol yapsınlar. Sudan bahaneler öne sürüyorlar. İhmal ediliyoruz, bu da seçtiğimiz siyasilerden kaynaklanıyor. Hastamız olduğu zaman daha beter duruma düşüyoruz. Artık ağır şartlar altında zorlanıyoruz" dedi.

Köy halkından Şevki Özaş ise, "Milletvekilleri gelip bize vaatler veriyorlar. Bu vaatleri sigara kağıtlarının üzerine yazıyorlar. Sigarası bittiğinde ise vaatlerde bitiyor. Yani biz vatandaş değil miyiz? Biz nereye gidelim? Başka yere mi gidelim? Rusya’ya mı, Avrupa’ya mı geçelim" şeklinde sitemde bulundu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 11:30:06
Güncelleme :26 Kasım 2005 Cumartesi 11:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?