20
Mayıs
2024
Pazertesi
SUSUZ - KARS

"YİBO'da okumaları gerekir"

Kars'ın Susuz Kaymakamı Asalet Karabulut, ilçeye bağlı Yolboyu köyünde ikinci kademenin öğrenci sayısının azlığı nedeniyle kapatılmasıyla ilgili haberlerin basında sıkça yayımlanmasının ardından bir açıklama yaptı. 

Kaymakam Karabulut, mevzuat gereği okulu kapattıklarını, öğrencilerin YİBO'da okumaları gerektiğini belirtti. 

Bazı basın-yayın organlarında yayımlanan Susuz Yolboyu Köyü İlköğretim Okulu haberleri ile ilgili Susuz Kaymakamlığı tarafından Valiliğe gönderilen açıklamada, "Kars Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mevzuata uygun olarak öğrenci azlığı nedeniyle Yolboyu Köyü İlköğretim Okulu'nun 6., 7. ve 8. sınıfların kapatılmasına karar verilmiş, bu olay üzerine vatandaşlarımızı ikna etmek üzere 10 Eylül 2008 günü saat 14.00'de Yolboyu Köyüne gidilmiştir. Toplantı esnasında vatandaşlarımıza, mevzuatın ön gördüğü 60 öğrenci olmadan 6., 7. ve 8. sınıfların açılmayacağı şu anda 26 öğrencinin olduğu ve sadece 2 branş öğretmeni bulunduğunu bunun da öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamayacağı belirtilmiştir. 

İlköğretim bölümündeki 1., 2., 3., 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin sayı olarak düştüğü ve bu sebeple öğretmen kadro sayısının da 2' ye indirildiği söylenmiştir. 6.,7. ve 8. sınıf öğrencilerinin ilçemizde bulunan 720 öğrenci kapasiteli İncesu İMKB Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna yönlendirildiği şu anda bu okulumuzda 510 öğrenci olduğu, bu okulun öğrencilere daha faydalı olacağı, okulun eğitim-öğretim yönünden iyi durumda olduğu anlatılmıştır. Toplantıda ayrıca vatandaşlarımız kendi isteklerini dile getirmişlerdir. Toplantı yaklaşık 1 saat sürmüş olup, bunun sonucunda toplantı bitirilmiştir" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 14:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?