30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Yeni gasilhanenin temeli atıldı

YENİ GASİLHANENİN TEMELİ ATILDI

Malatya Belediyesi tarafından Şehir Mezarlığında yaptırılacak olan gasilhanenin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanısıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, ilçe ve belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Temel Atma Töreni nedeniyle bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye'de örnek gösterilen mezarlıklardan biri olan Şehir Mezarlığı'nın yapılan yeni düzenlemelerle çok daha modern bir hale getirildiğini, Mezarlık Yolunun da yeniden yapıldığını ve yeni yolun standartlarının yüksek olduğunu ifade ederek, "Hizmet Grupları Siteleri, Hal Binası ve Şehir Mezarlığı nedeniyle bölgede bir yoğunluk olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla burayı geliştirecek projelerden biri de kuzey kuşak yolu. Kuzey Kuşak

Yolunun, Beydağı Devlet Hastanesi karşısından Şehir Mezarlığına kadar olan kısmında stabilize çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 5 km uzunluğundaki bu yolu, asfaltlayıp bölünmüş yol olarak aydınlatması ile birlikte hizmete açmayı planlıyoruz. Bu yolun bize maliyeti 5 milyon lira. Bu yolun devamı olarak da Çarmuzu Kayalık bölgesi tarafında çalışmalarımız devam ediyor. Bu yolların açılması ile birlikte hem bu bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltmış olacağız, hem de Malatya'nın trafik yükünü azaltmış olacağız.

Böylece, Malatya'mız çok daha düzenli planlı bir şekilde gelişmiş olacak" dedi.

Şehir Mezarlığı giriş ve çıkışlarının yeniden düzenlendiğini, ada ve parsel yollarının açılarak asfaltlandığını belirten Başkan Çakır, mezarlık içerisinde ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Şehir Mezarlığı mevcut gasilhane ve morglarının ihtayaca cevap veremediğini, özellikle cenaze sahiplerinin zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını, bu nedenle yeni gasilhane yapımına ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Çakır, "Temelini attığımız Yeni Gasilhane 1500 m2 kapalı alana sahip olup, daha önce 22 olan morg sayısını 66'ya, 3 olan gasilhane sayısını da 6'ya çıkarıyoruz. Ayrıca sözkonusu yeni gasilhane içerisinde bekleme salonu, bay bayan wc'leri ve bay bayan ayrı abdest alma yerlerinin bulunduğu

modern bir yapıyı, inşallah Malatya'nın hizmetine sunacağız. Bu sadece Malatya merkez için değil, butün beldelerimizin de kullanabileceği ortak kullanım alanlarımızdan biri olacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmanın ardından törene katılan davetlilere proje üzerinde de yeni gasilhanenin yapımı ile ilgili bazı bilgiler verdi. Daha sonra Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından yeni Gasilhane'nin temeli atılarak, çalışmalara başlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 17:24:05
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 18:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?