18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKÇADAĞ - MALATYA

Arap tayları açık arttırmada satıldı...

Malatya'nın Akçadağ İlçesi'nde bulunan ve ünlü Arap yarış atları yetiştirmekle bilinen Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde düzenlenen ihaleyle 48 adet Arap tayı satışa sunuldu. Kapalı bir salonda yapılan ihaleye Elazığ, Şanlıurfa, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş ve İstanbul'dan at severler katıldılar.


Yapılan ihalede en ucuz at 10 milyar liraya satılırken, Deybora isimli ata ise 102 milyar lira verildi. En pahalı atı Elazığ'nın Yurtbaşı Belediye Başkanı Mustafa Ergin alırken, Ergin ayrıca ihalede başka bir taya 25 milyar lira vererek satın aldı. İhalede satışa sunulan 24 Arap yarış tayından ancak 37 tanesi alıcı buldu. 11 ata ise talip çıkmadı. İhale sonucunda 1.5 trilyon lira beklenen satıştan ancak 890 milyar lira elde edilebildi. Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Mustafa Avcu, satıştan bekledikleri ilgiyi bulamadıklarını belirterek, artık bu konuda yeni politikaların geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.


Atları satışı esnasında at alıcıları arasında zaman zaman tatsız olaylar yaşandı. Açık arttırma usulüyle gerçekleştirilen at ihalesinde beğendikleri atları bir birlerine kaptırmak istemeyen taraftar arasında zaman zaman arbede yaşandı. Yaşanan olaylar jandarma ekiplerince büyümeden önlendi

iha-malatya
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2004 Çarşamba 11:50:54
Güncelleme :18 Ağustos 2005 Perşembe 13:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?