19
Mayıs
2024
Pazar
AKÇADAĞ - MALATYA

Direnen katil zanlısı hayatından oldu

Malatya’da 3 gün önce öldürülen köy muhtarının katil zanlısı, cinayette kullandığı tabancayla intihar etti.

Malatya’da geçtiğimiz 3 Aralık Cuma günü Malatya merkez Milli Egemenlik Caddesi’nde, Akçadağ İlçesi Duruluova Köyü muhtarı Seyithan Bali’yi (40) minibüsün içerisinde tabanca ile ateş açarak öldüren katil zanlısı Zeynal Karakoç’un (40), Dilek Kasabası’nda cep telefonu ile yaptığı konuşma sırasında bulunduğu yer tespit edildi. Bunun üzerine çevresini saran jandarma ve köy koruyucularının ’teslim ol’ çağrısına uymayan Karakoç, cinayet olayında kullandığı tabanca ile başına tek el ateş açarak intihar etti. Olay yerine gelen 112 ekibi, şahsın hayatını kaybettiği tespit etti.

Malatya Asayiş Şubesi ekipleri ile Cumhuriyet Savcısı, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Jandarma ekipleri, Cumhuriyet Savcısı’na verdikleri ifadede, katil zanlısını gördüklerini ve ’teslim ol’ çağrısında bulunduklarını ancak, şahsın herhangi bir cevap ve harekette bulunmayarak üzerinden çıkarttığı tabanca ile başına ateş açarak intihar ettiğini söylediler.
Şahısın cesedinin üzerinde yapılan incelemede bir mektup bulundu. Katil zanlısının 4 sayfadan oluşan el yazısı ile yazılmış mektubunda köy muhtarı Seyithan Bali’yi yengesiyle evlenmek istemesine karşı çıkmasından dolayı tartıştığını ve cinayeti bu nedenden dolayı işlediğini yazdığı belirtildi.

Akçadağ İlçesi’nin Duruluova Köyü muhtarı Seyithan Bali, geçtiğimiz 3 Kasım Cuma günü Malatya merkez Milli Egemenlik Caddesi’nde içerisinde bulunduğu minibüste uğradığı silahlı saldırıda, başından tek kurşunla vurularak öldürülmüştü. Katil zanlısı, cinayetin ardından çevreye tehditler savurup, rast gele ateş ettikten sonra yaya olarak kaçmıştı.
İntihar eden cinayet zanlısı Zeynal Karakoç’un, Malatya merkeze bağlı Dilek Kasabası’nda sütçülük ve besicilik yaptığı, muhtarın ölen ağabeyinin dul olan eşine talip olduğu, dul kadının ve ailenin buna karşı çıktığı, bu nedenle daha önce de iki taraf arasında anlaşmazlıklar yaşandığı, geçmişteki olayların güvenlik makamlarına da intikal ettiği öğrenildi. Katil zanlısı Karakoç’un, evli olmasına rağmen, ikinci evlilik için dul kadına talip olduğu belirtildi.

malatya
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 12:42:40
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?