18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKÇADAĞ - MALATYA

İlik nakli için Rektör Parlak devrede

Akçadağ'a bağlı Develi Köyü’nde oturan Özbaş ailesinin ilik nakli bekleyen 4 çocuğunun tedavisi için İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak’ın da devreye girdiği bildirildi.

Malatya Valilisi Osman Derya Kadıoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Akçadağ ilçemizden Hüseyin Özbaş’ın 4 hasta çocuğunun Akçadağ Kaymakamlığımızın maddi desteğiyle tetkik için İstanbul’a gidip gelmesi sağlanmıştır. İstanbul Üniversitesi Rektörü hemşehrimiz Prof. Dr. Mesut Parlak’ın da devreye girmesiyle hasta işlemleri, İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Tıbbi Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde hemen 24 Şubat tarihinde yaptırılmıştır. Burada Hüseyin Özbay’ın hasta ve hasta olmayan çocuklarının doku örnekleri alınmış olup, birbirlerine uyumlu olup olmadıkları kontrol edilecektir. Uyum olmazsa da, yurt dışındaki kemik iliği bankalarından, İstanbul Tıp Fakültesi’nce araştırma yapılacaktır. Hastalar hakkında bundan başka yapılacak bir işlem de bulunmamaktadır. Hastaların tedavisi uygun kemik iliği bulunmasına ve nakline bağlı durumdadır" denildi.

Akçadağ İlçesi Develi Köyü’nde ikamet eden ve geçici köy koruyuculuğu yapan Hüseyin Özbay’ın 6 çocuğundan 15 yaşındaki Yasemin, 13 yaşındaki Murat, 9 yaşındaki Emine, 10 yaşındaki Rabia Özbay’a ilik nakli için Sağlık Bakanı Recep Akdağ da araya girmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 12:38:51
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?