20
Mayıs
2024
Pazertesi
AKÇADAĞ - MALATYA

Ölmeztoprak'tan açıklamalar

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Akçadağ ilçesinde yeni bir mermer tabakasının daha bulunduğunu belirterek, "Akçadağ ilçemizde yapılacak Mehmer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi iş ve aş sağlayacak" dedi.


AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Sultansuyu Tarım İşletme Tesisleri’nde verilen iftar yemeğine katıldı. Ölmeztoprak, iftar yemeğinde, Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Akçadağ Bahri Belde Belediye Başkanı Hüseyin Çapar, İl Genel Meclis Başkanı Abdurrahman Atay, İl Genel Meclis üyesi Ahmet Yılmaz, ilçe köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş ile bir araya geldi. Milletvekili Ölmeztoprak, 28 Mart 2009 yılı yerel seçim tarihine az bir süreç kaldığını belirterek, "Bu milletin istediği, memnun olacağı belde ve belediye başkan adayları AK Partimizden aday olacaktır" dedi.


Akçadağ ilçesinde kurulacak olan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun bitme aşamasına gelindiğini, şu anda sondaj raporlarının beklenildiğini dile getiren Ölmeztoprak, Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin iş ve aş sağlayacağını, Malatya ve ülke ekonomisine girdisinin fazla olacağını,Akçadağ ilçesinin mermer yatakları bakımından zengin olduğunu ve Akçadağ Fatih Köyü civarlarında yeni bir mermer tabakasının da bulunduğunu belirtti.


Şu ana kadar gezdiği ilçe ve beldelerde kuraklık ve sulama suyu problemi yaşamayan tek beldenin, Akçadağ ilçesi Bahri Beldesi olduğunu belirten Ölmeztoprak, "Bu beldemizin insanları belediyelerinden toplu sondaj vurulmasını zamanında talep etmiş ve uygulamaya konulmuş,şu anda da hiçbir sulama suyu sıkıntısı çekmemektedir" ifadelerini kullandı.


Milletvekili Ölmeztoprak, AK Parti İktidarının Malatya'ya yaptığı ve yapacağı hizmetler hakkında hazırladığı Malatya'ya Bakış Çalışma Raporu’nu Belediye başkanları ve muhtarlara takdim etti. 
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 18:04:33
Güncelleme :7 Eylül 2008 Pazar 18:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?