18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKÇADAĞ - MALATYA

Şehitler unutulmadı

Akçadağ'da 4 yıl önce Casa tipi askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 34 askerin aileleri, uçağın düştüğü yerde yapılan anıta gelerek yakınlarını andı. Anma töreninde gözyaşları sel oldu.

Akçadağ'ın Güzyurdu köyünde 16 Mayıs 2001 tarihinde Casa tipi askeri uçağın düşmesi sonucunda Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli subay, astsubay, er ve erbaştan oluşan 34 asker şehit olmuştu. Uçağın düştüğü alana yaptırılan anıtı bugün ziyaret eden şehit yakınları yeniden acılarını tazeleyip, gözyaşı döktü. Şehit yakınları her bir şehit adına dikilen ve isimlerini taşıyan çamların önünde dua okudu.

Tören öncesinde Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden kalkan F-4 uçakları ile Kara Havacılık Alay Komutanlığı’ndan kalkan helikopterler 34 şehit için yaptırılan anıt önünde saygı uçuşu yaptı. Törende konuşan Seferberlik Bölge Başkanı Albay Nazım Demirkol, şehitleri unutmadıklarını belirterek, şehit yakınlarına her zaman sahip çıkacaklarını ifade etti.

Anıta gelen şehit yakınlarından birisi, oğlu adına dikilen çamın önünde gözyaşlarına boğularak, cep telefonunda yakınlarını arayıp, şehit oğlunun selamlarını iletti.

Anıt önündeki anma, şehitler için Kur’an-ı Kerim okunmasından sonra sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:53:53
Güncelleme :18 Ağustos 2005 Perşembe 13:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?