21
Mayıs
2024
Salı
ARAPGİR - MALATYA
Belediye Sayfaları

Arapgir’de 19. Bağbozumu Şenlikleri

Malatya’nın Arapgir İlçesi’nde 19. Bağbozumu Şenlikleri bugün düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Hükümet Meydanı’nda düzenlenen şenliklere, Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, Kaymakam Hikmet Aydın, Belediye Başkanı Halit Konukçu, AK Parti Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Bingöl Milletvekili Abdurrahman Arık, İstanbul ve diğer illerdeki Arapgirli iş adamları, oda ve dernek başkanları ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

 

Şenlikler çerçevesinde düzenlenen üzüm teşvik yarışması iki kategoride gerçekleştirildi. 42 üreticinin katıldığı üzüm teşvik yarışması sonunda, siyah üzümde Budak Köyü’nden Hüseyin Akdeniz birinci, Serge Mahallesi’nden Mevlüt Kızılbağlı ikinci ve Yukarı Yabanlı Köyü’nden Ali Aksöz üçüncü oldu. Beyaz üzüm dalında ise Budak Köyü’nden Hüseyin Güleç birinci, Koru Köyü’nden Ahmet Özdemir ikinci ve Budak Köyü’nden Adem Aydın üçüncü oldu.

Üzüm teşvik yarışmasında dereceye girenlerden birincilere 750, ikincilere 600 ve üçüncülere de 500’er milyon lira verilirken diğer katılımcılara da tarım aleti hediye edildi.
Öte yandan şenlikler kapsamında geleneksel el sanatları sergisi açılırken; akşamleyin ise eğlence programı düzenleneceği bildirildi.

MALATYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2004 Cuma 17:26:28
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 14:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?