17
Mayıs
2024
Cuma
BATTALGAZİ - MALATYA

Battalgazi halkı yağmur duasına çıktı

Malatya'nın Battalgazi İlçesi'nde yöre halkı yağmur duasına çıktı.

İlçede bulunan 8 mahallenin sakinleri, Karahan Mahallesi'nde bir araya gelerek, dua öncesinde toplu halde namaz kıldı. Ardından İlçe Müftüsü Orhan Öncü ile birlikte yağmur duası edildi.

Bir konuşma yapan Müftü Öncü, yağmurun yağması için insanların kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini ve Allah'a olan isyanlarını düzeltmesi gerektiğini ifade ederek, "Tarih boyunca duaya çıkılmıştır. İnsanların adaletlisi, günahsız olanları yağmurdan ve rahmetten daha çok yararlanmıştır" dedi.

İsim vermeden bazı alimlerin sözlerinden aktarma yapan Orhan Öncü, "Günahkar olanların üzerine yağmur yağmaz" ifadelerine yer verdi. Müftü Öncü, "Günahlarımıza tövbe etmemiz gerekiyor. O zaman Allah rahmetini üzerimizden eksik etmez" diye konuştu.

Konuşmasının ardından duaya geçen Müftü Orhan Öncü, yağmur duasını Arapça ve Türkçe olarak okudu. Duanın toplu halde okunmasından sonra, mahalleliler tarafından ortak olarak 40 büyük kapta yapılan yemek ikram edildi. Yemek için 450 kilo et, 500 kilo bulgur, 80 kilo tereyağı, kullanıldığı öğrenildi.

MALATYA - İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2004 Pazartesi 00:55:05
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 16:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?