18
Mayıs
2024
Cumartesi
BATTALGAZİ - MALATYA

Lokma gününde beraberlik mesajları

Malatya Zeynel Abidin Kültür Vakfı tarfından gerçekleştirilen Sultan Abdal Lokması etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Battalgazi İlçesi’nde bulunan Zeynel Abidin Kültür Vakfı tarafından "Sultan Abdal’ı Anma" etkinlikleri kapsamında düzenlenen Lokma Günü’ne, Vali Vekili Mehmet Cilacı, Battalgazi Kaymakamı Mehmet Eriş, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Müftüsü Bekir Gerek, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Şevket Keskin, Vakıflar Bölge Müdürü Aliseydi Akduman, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Zeynel Abidin Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, "Biz bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. Bizleri azınlık olarak göstermek isteyen art niyetli zihniyetlerin aleviler üzerinde oynadıkları oyun tutmayacaktır" dedi.

İl Müftüsü Bekir Gerek ise "Aramızda ne fark var? Alevilik-sünnilik bu toprağın zenginliğidir. Aramızda yüzyıllardır oluşan bir sevgi, saygı ve dostluk bağı var. Bu dostluğu ve kardeşliği yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Cilacı da, "Devlet olarak ayrım yapmadan tüm yurttaşlarımıza hizmet vermekteki kararlığımız devam edecektir. Alevi yurttaşlarımız da bu ülkenin aslı unsurlarıdır" şeklinde konuştu.

Yapılan etkinlikte, Cem ayinlerinden sonra misafirlere lokma ikram edildi.

MALATYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 11:24:17
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 17:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?