18
Mayıs
2024
Cumartesi
DOĞANŞEHİR - MALATYA

Doğanşehir'in ormanı olacak

Malatya’nın Doğanşehir Kaymakamlığı’nın hazırladığı proje kapsamında ilçeye 28 bin adet fidan dikildi.

Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) çerçevesinde düzenlenen proje ile Doğanşehir’e bağlı Polat Beldesi Kraltepesi’nde oluşturulan ormanlık alana, Elazığ Orman İşletme Müdürlüğü’nden alınan 28 bin fidan dikildi. Orman alanına Doğanşehir Kaymakamı Mustafa Eldivan’ın adı verildi. Düzenlenen törende yapılan konuşmalardan sonra proje danışmanı Orman Mühendisi Ayşen Şule Gökçe’nin kontrolünde dikim yapıldı.

Törende konuşan Polat Belde Belediye Başkanı İsmet Güzel, "Bu proje beldemizin geri kalmışlığını giderecek, beldemiz hem yeşil bir görünüme kavuşacak hem de yoksul vatandaşlarımız kısa sureli de olsa iş sahibi olacak. Başta sayın kaymakamıma ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Doğanşehir Kaymakamı Mustafa Eldivan ise, "İlçemiz Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından projelendirilen, Dünya Bankası destekli ve hükümetimizin acil eylem planında yer alan çalışmalar çerçevesinde hayata geçirdiğimiz bu proje ile hem beldemiz küçük bir orman alanına kavuşacak. 35 vatandaşımız kısa sürerli de olsa bir iş sahibi olma imkanına kavuşarak, aile ekonomilerine katkı sağlayacaktır. Bu çalışmalarımızı değişik beldelerimizde ve köylerimizde devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Geçici istihdam nedeniyle hem beldemizde çalışan 35 vatandaşımıza iş imkanı sunduk. Bu vatandaşlarımız evlerine ekmek götürürken beldelerinin de yeşillenmesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşayacaklardır" dedi.

 Belediye başkanları ve vatandaşların katıldığı törende Polat Belediyesi tarafından kavurma ve pilav ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 16:23:23
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 11:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?