1
Haziran
2024
Cumartesi
DOĞANŞEHİR - MALATYA

'Ülkemizi kaosa sürüklemek istiyorlar'

Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’nde "Tarihte Türk-Ermeni münasebetleri" konulu konferans düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salim Cohçe’nin konuşmacı olarak katıldığı konferans, Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 4 saat süren konferans büyük bir ilgiyle izlendi. Prof Dr. Salim Cohçe, ilk olarak Ermeniler’in tarih sahnesine çıkışlarını, Türkler’le olan münasebetlerini, etnik yapılarını ve kökenlerini anlattı.
"Ermeniler çıkarları doğrultusunda her zaman kuvvetlinin yanında olmuştur. Kendilerine kucak açan milletleri zayıf düştüğü anda arkadan vurmaktan çekinmemişlerdir. Kimi sahte tarihçilerin ifade ettiği gibi herhangi bir soykırıma uğramamışlardır "diyen Profesör Cohçe, "1915 yılında tehcir edilmelerinin sebebi ise, Ermenilerin korunmasına yöneliktir. Bu savaş ve tehcir esnasında Ermeniler’in 3 katı da Türk öldürülmüştür. Ermeniler’in toplu katliama uğradıkları tamamen yanlış yalan ve uydurmadır. Savaş esnasında bazı kayıplar olmuştur ancak milletimiz hiçbir zaman katliam yapmamıştır. Bu iddialar kasıtlı olarak çıkarılmakta ve gündeme getirilmektedir. Asıl katliam ve soykırım Türklere karşı Ermeniler tarafından yapılmıştır. Tarihimizde utanılacak hiçbir şeyimiz yoktur" şeklinde konuştu.

Son zamanlarda Ermeniler ve bazı güçler tarafından ülkemiz üzerinde bazı oyunlar sahnelenmeye çalışıldığını vurgulayan Cohçe, "Milletimiz ve özellikle gençlerimiz bu oyunlara alet olmamalıdır. Birlik ve beraberliğimizi kesinlikle muhafaza etmeli sağduyumuzu kaybetmemeliyiz. Bu olaylardan bazıları işte görüyorsunuz Trabzon’dan başlandı. Amaçları fitne fesat çıkararak halkımız arasında infial uyandırarak kargaşa ve kaos meydana getirmektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 10:53:43
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 16:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?