16
Mayıs
2024
Perşembe
HEKİMHAN - MALATYA

Gazeteci Mehmet Nuri Gökçe anıldı

Malatyalı gazeteci Mehmet Nuri Gökçe, ölümünün 1. yıldönümünde anıldı.


Hekimhan ilçesinde yayın yapan Hekimhan Ekspres Gazetesi'nin Öğretmenevi'nde düzenlediği anma programına Hekimhan Kaymakamı Tülay Baydar, Belediye Başkanı Vahit Mutlu, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Samsun Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, Almanya Hekimhanlılar Derneği Başkanı Ali Ercan, Hekimhan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Demir Bulgurcu ve gazeteciler katıldı.


Hekimhan Kaymakamı Tülay Baydar, programda yaptığı konuşmada, merhum gazeteci Gökçe'nin yeri doldurulamaz bir insan olduğunu belirterek, "Yaklaşık 5 aylık bir çalışma sürecinde, biraz hastalık döneminde tanıdım merhum Mehmet Nuri Gökçe'yi ancak ben şunu söyleyebiliyorum; dürüst, mert ve gerçekten basın etiğine uygun bir insandı. Çevresine duyarlıydı. Tarihsel anlamda zengin bir bilgi birikimine sahipti. Böyle değerler çok kolay yetişmiyor, dolayısıyla yeri de hiç dolmuyor" dedi.


Gazeteci Kudret Erdem ise Mehmet Nuri Gökçe ile yaşadıkları anıları anlattı ve Gökçe'nin evinin bulunduğu sokağa Mehmet Nuri Gökçe Sokağı isminin verilmesini önerdi. Kaymakam Tülay Baydar ve Hekimhan Belediye Başkanı Vahit Mutlu, önerinin değerlendirileceğini belirtti.


Etkinliğin sunuculuğunu Mehmet Nuri Gökçe'nin torunu Seyhan Gökçe yaparken gecede Mehmet Nuri Gökçe'nin hayatından kesitler sunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 16:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Güngören IP: 88.228.144.xxx Tarih : 22.01.2008 00:27:47

Benim de Mehmet Nuri Gökçe isimli bir öğrencim vardı. Şimdi de kardeşi Alper Gökçe'nin derslerine giriyorum. Çok terbiyeli ve başarılılar. Muhtemelen merhum Mehmet Nuri Gökçe'nin torunları veya akrabaları. Öğrencilerimin iyi bir aileden geldikleri belli.