20
Mayıs
2024
Pazertesi
HEKİMHAN - MALATYA

Hekimhanlıların susuzluk isyanı

İçme suyu sondaj kuyularında yeteri kadar su bulunmadığını; ancak sorunun çözümü için gerekli havzanın olduğunu söyleyen Hekimhan Belediye Başkanı Vahit Mutlu, havzadan getirilecek suyun maliyetinin yüksek olacağı gerekçesiyle yazışmalardan bir sonuç alamadıklarını öne sürdü.

Kuyularda yeterli miktarda su bulunmadığını belirten Hekimhan Belediye Başkanı Vahit Mutlu, "Bu yıl ilçede gerek sulama suyunda gerekse içme suyunda ciddi sıkıntılar yaşandı. İçme suyu sondaj kuyularında yeteri kapasitede su bulunmadığından yüksek kesimlerde kalan evlerde ve kurumlarda su sıkıntısı yaşandı" dedi.

imlik Köyü’nün 2 kilometre yukarısındaki Kale mevkiinde Yama Dağı’ndan gelen suların önüne gölet yapılması için Devlet Su İşleri’nden (DSİ) yardım isteyen Başkan Mutlu, yıllardır yapılan yazışmalardan bir sonuç alınamamasından yakınıyor. Mutlu, hem içme hem de sulama suyu sorununun çözülmesi için gerekli havzanın olduğunu söyleyerek, "DSİ Elazığ Bölge Müdürlüğü’ndeki teknik elemanlar ilçemize gelerek gerekli incelemelerde bulundu; ancak havzadan getirilecek olan içme ve sulama suyunun maliyetinin yüksek olacağı gerekçe gösterilerek bu konudaki yazışmalarımıza bir sonuç alamadık" dedi.

MALATYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2004 Salı 10:58:52
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 13:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?