19
Mayıs
2024
Pazar
HEKİMHAN - MALATYA

Karadere Göleti temizleniyor

Malatya'nın Hekimhan İlçesi Karadere Göleti'nde temizleme çalışmaları yapıldığı ve bin dekar alanın sulanacağı bildirildi. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, "İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından; il genelinde başlatılan göletlerin ıslahına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Küresel ısınmaya bağlı olarak kaynaklardaki azalma ve kurumalar, yağışlarla derelerden ve havzalardan akan suların depolanmasını, dolayısı ile göletlerin önemini daha da arttırmıştır. Bu nedenle kurumumuz envanterinde bulunan göletlerin ıslahına yönelik çalışmalar öncelik haline gelmiştir. Bu paralelde, Malatya'nın Hekimhan ilçesi Karadere Göleti’nde de temizleme ve tutulan suyun miktarının arttırılması için 10 Kasım günü başlayan çalışmalar; Kontrol Mühendisi Nurettin Akdağ, birim müdürü Haluk Şener ve İl Genel Meclis üyesi Mehmet Sait Özoğlu tarafından gölet sahasına gidilerek yerinde incelenmiştir" dedi. 

Toplam 100 bin metreküp su tutma hacmine sahip olan gölette, yaklaşık 10 gündür devam eden temizleme ve genişletme çalışmaları 1 ekskavatör ve iki kamyonla aralıksız devam ettiğini bildiren Sami Er, "Teknik olarak yapılacak işlerin takibi kontrol mühendisi tarafından yapılmakta olup; faaliyetlerin tamamlanması neticesinde, gölette tutulacak suyun hacminde yaklaşık yüzde 30 artış sağlanacaktır.
Karadere Göleti’nde sonbahar ve ilkbahar yağışları ile toplanacak su, bin dekarlık alanın sulanmasında kullanılacaktır" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 18:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?