5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

100 üzerinden 98 puan aldı

Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu, 2005 yılı 4. dönem eğitim çalışmaları sıralamasında Türkiye genelindeki 444 ceza ve infaz kurumu arasında birinci seçildi...

Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından üç ayda bir yapılan eğitim çalışmaları değerlendirme raporu sonuçlarına göre Muş E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu 98 puan ve ‘Pekiyi’ derecesi ile Türkiye’nin en iyi ceza ve infaz kurumu seçildi. Üç ayda bir yapılan değerlendirme çalışmaları raporunun sonuçları Muş Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilirken; raporda Kurum idarecilerinin ve personelin eğitim ve iyileştirme program faaliyetlerinin yürütülmesinde ulaşmış olduğu performans ve yapılan çalışmaların ‘Takdir’ ile karşılandığı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak basına açıklamada bulunan Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Tahir Apaydın, başarılı sonuçtan ötürü mutlu olduklarını söyledi. Cezaevi infaz kurumunda; sosyal, kültürel, sportif ve eğitim çalışmalarına büyük bir ağırlık verdiklerini ifade etti. Apaydın, “Şartlarımız gün geçtikçe daha iyiye gitmektedir. Bilgisayar laboratuarımız daha yeni hizmete giriyor. Halı sahamız ve kapalı spor salonumuz faaliyete geçiyor. Bu imkanlarında sunulmasından sonra ceza ve infaz kurumunun şartları oldukça iyileşecektir. Sürekli sportif faaliyetlerin yanı sıra tiyatro faaliyetleri de başlatılacaktır” dedi.
Emrullah Özbey-Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 10:02:43
Güncelleme :30 Mayıs 2006 Salı 18:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Av.Fuat Aydın IP: 195.87.186.xxx Tarih : 26.05.2006 19:16:12
Muşlu biri olarak memleketimle ilgili haberleri yakınen takip ediyorum. Muş E tipi Ceza ve İnfaz kurumu çalışanlarına Cumhuriyet başsavcılığı nezdinde ve özelde de İnfaz savcısı Sayın Tahir Apaydın'a teşekkür ediyoruz. Umarım Güzelim Memleketimiz Muş ile ilgili olumlu haberleri infaz kurumu dışındaki diğer kurumlardan da alırız. Tekrar tebrik eder başarılarının devamını dilerim.