5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

137 sağlık personeli bekleniyor

Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, Aralık ayı içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak yardımcı sağlık personeli atamalarının ardından sağlık hizmetlerinde önemli bir rahatlama olacağını söyledi. 

Dr. Kenan Akpolat, Sağlık Bakanlığı'na 137 yardımcı sağlık personeli ihtiyacı bildirdiklerini ve muhtemelen ihtiyacın tamamının karşılanacağını söyledi. İl ve ilçe merkezlerinde bulunan hastanelerde ihtiyaç duyulan yardımcı sağlık personellerinin atamasının yapılması ile hastanelerde ciddi anlamda rahatlama yaşanacağını söyleyen Dr. Kenan Akpolat, "Aralık ayı içerisinde yapılacak atamalarda 137 sağlık personelinin ilimize atanmasını bekliyoruz. Atamalarda 64 hemşire, 53 sağlık memuru, 15 ebe, 4 diyetisyen ve 1 psikolog alımı yapılacaktır" dedi. 

Yapılacak atamalarla görev başlatılacak yardımcı sağlık personellerinin tamamının il ve ilçe merkezlerinde bulunan devlet hastanelerinde işe başlayacaklarını anlatan Akpolat, "Hastanelerimizde ihtiyaç duyulan yardımcı sağlık personeli konusunda yapılacak atamalar bizim için çok önemli. Yapılan atamalar hastanelerde rahatlama yaşanmasına sebep olacaktır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 12:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?