5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

16 yıllık ilçede hastene ve banka yok

Korkut ilçemizde sağlık hizmeti bir sağlık ocağında verilmeye çalışılıyor. Onaltı yıldan bu yana ilçe olan Korkut da, birçok kez hastane yapımı için Sağlık Bakanlığı’na başvurulmuş ama bir çözüm bulunamamış.

Bakanlık ilçede, aynı sağlık Ocağında 24 saat poliklinik hizmeti verilmesi için yazı göndermiş ancak bu sağlık ocağındaki hekimler, 1965 yılında yapılan bu köy tipi sağlık Ocağında 24 saat hizmet vermelerinin imkânsız olduğunu söylüyor. İki hekim ve 1 hemşire ve 1 ebenin görev yaptığı Sağlık Ocağı 10 binin üzerinde nüfusa hitap ediyor. Sağlık ocağında, hastaları yatıracak yerin bulunmadığını, sadece poliklinik ve pansuman yapıldığı ifade ediyor. Sağlık ocağının kaloriferlerinin bulunmadığı, bu nedenle personeller kışın sobayla ısınmak zorunda kalıyorlar. Sağlık ocağının lojmanı bulunmadığı için ise personeller il merkezine gidip geliyorlar.

Korkut’ta Banka Yok

1990 yıldan bu yana ilçe olan Korkut da henüz bir banka şubesi açılmamış. Merkez 6 bin nüfustan oluşan ilçede banka olmaması hem memur kesimini hem de esnaf ve çiftçiyi zor duruma sokuyor. Memurlar, aybaşında maaşlarını almak için ya Hasköy ilçemize ya da İl merkezine gitmek zorunda kalıyor.
Buradaki esnaflar ise, çek ve senet işlerinde büyük sıkıntılar çektiklerin dile getiriyor. Esnaf, en küçük bir havale yapmak ya da gelen havaleyi almak için başka bir ilçeye veya merkeze gitmenin kendilerine büyük sıkıntı yaşattığını, bu durumun işlerinin aksamasına neden olduğunu dile getiriyor.
Esnaflar, banka şubesi için belediye tarafından bir yerin de tahsil edildiğini ancak şubenin henüz açılmadığını anlatıyor.
Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 17:07:22
Güncelleme :31 Ağustos 2006 Perşembe 13:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?