5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

6 Köyün su sorunu çözülüyor

Sazlıkbaşı'ndaki içme suyuna ilişkin anlaşmazlığı gideren Vali Özçimen, Hasköy'e bağlı 6 köyün içme suyu çalışmalarını yerinde inceledi.

Hasköy'e bağlı Köyler yıllardır dere ve bataklıktan içme suyu ihtiyacını gideriyorlardı. Son yapılan çalışmaların ardından köylüler, ilk kez suya kavuşmanın sevncini yaşıyor.
 
İçme suyu çalışmalarını yerinde inceleyen Vali İbrahim Özçimen, “Haziran ayı sonuna kadar Hasköy ilçesine bağlı Gökyazı, Koçköy, Aşağıüçdam, Yukarıüçdam, Sarıbahçe ve Umurca köylerine su verilecek” dedi.
 
Köylülerin en büyük isteklerinden biri olan içme suyu sorunu çözmek için seferber olan Vali Özçimen, “Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar dere ve bataklıktan su içen köylülerimiz herkesin evine su gittiği zaman düğün havası yaşayacak” dedi.
 
Bölgede dağlık alanlarının çok olduğunu ve buna rağmen bugüne kadar içme suyu sorununun giderilmemesini yadırgadığını ifade eden Vali Özçimen, kimsenin görevini yapmasından kaçmaması gerektiğini ve bu yıl 6 köyün içme suyu sorununu giderdiklerini anlattı.

Vali Özçimen, “Çalışmaları denetledim, depoları denetledim, müteahhittin kullandığı malzemeleri kontrol ettim. Kazılar uygun yapılmış mı, onlara bakıyorum? Vatandaşın suyunu vermiş olduğumuzda hem onların hem de bizim yüzümüz gülmüş olacak. Suyun maliyeti ise aşağı yukarı bizlere 750 milyara mal olacak. Bu altı köyün su projesi 60 kilometre uzunluğunda. Bir ara depo olmak üzere toplam üç depo bulunmaktadır. Gökyazı, Koçköy, Aşağıüçdam, Yukarıüçdam, Sarıbahçe ve Umurca köylerine su vermiş olacağız. Bunlar Cumhuriyet tarihinde hiç su görmediler dere ve bataklık suyu içiyorlardı. Su olmadığı için kızlar gelin olamıyordu. İnşallah bu köylere su verdiğimiz zaman nişanla başlayıp düğünle mutlu sona varacağız. Zaten su sorunun çözülmesi tüm köyler için düğün olacaktır."
Emrullah Özbey-Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 11:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdem eke IP: 85.101.231.xxx Tarih : 17.06.2006 16:58:03
Berkese slm. ben bu sorunu çözülecek olan köylerden biri olan a.üçdam'da oturuyorum aslımda Bursada oturuyom ama Üçdamlıyım köyümüze şu ana kadar su getıreceğim diyenleri çok gördük getirdiler ama sadece bi kaç günlük su oldu omarım bu sefer en azından bı kac ay surer